Milyen jelek utalhatnak arra, ha egy Facebook profil valójában kamu profil?
nemrég hozták létre
kevés ismerős
nincs poszt (csak profilkép, az is az olyan kategória, amit netről le tudsz szedni)
ha eladó az illető, akkor a terméknek van fiókja és nem neki --> azért hogy eladj valamit nem csinálsz új fiókot
csak pozitív vélemények vannak --> botok
-Peldaul ha egy bomba no szerepel a kepeken de alig van rajta lajk, ez a legjellemzobb tulajdonsaga
-Ugyanakkor surun elofordul hogy valami bena netrol leszedett kep van kint, pl valami haziallat
-Ha latszik hogy abszolut nem “torodnek” a profillal, nem hasznaljak, nincs aktivitas
-Feltunoen friss a profil
-Sokszor nyilvanvaloan netrol leszedett, pixeles sz*r minosegu kep van feltoltve profilkepnek
-Alig van ismerose
-Vannak trollprofilok amikrol mindez elmondhato, es feltunoen nyomnak valamifajta politikai propagandat, akar kommentben, akar a sajat oldalukon
Az enyém is kamu akkor...
Egyetem miatt kellett, nincs egy ismerősöm sem, soha nem posztolok, egy tájkép a profilom. Pár szakmai csoport tagja vagyok és ennyi.
Oké akkor a tietek kamu 4,5 senkit nem érdekel. A kérdésre válaszoljatok inkább ne a saját maradiságotokat reklámozzátok mert elég ciki.
#2 szépen összefoglalta és annyival egészíteném ki, hogy
Megnézed az ismerősöket, ha csak vagy nagyon nagy %-uk c type akkor is tudhatod.
Telefonon mindig beszélj vele mert, ha rafináltabbak akkor face profil alapján se lehet mindig rájönni. Kérsz tel. számot felhívod egyből meghallod, hogy ki mi az. + ha létrejön az üzlet de nem utal v valami akkor a tel.szám alapján simán vissza tudja keresni a rendőrség, hogy ki is az.
Nem tudhatni biztosra.
Sokaknak kifejezetten csak az ismerősei láthatják a bejegyzéseit, ebbe a képei is beletartoznak, csak az ismerősök láthatják az ismerőseit vagy azok sem.
Maximum! Maximum 1 dolgon indulhatsz el, az a profilkép, de az sem biztos.
Van aki nem is akar felrakni profilképet ezért szed valamit a netről, ez nem minden esetben ember.
pl.: az én bejegyzéseimet, képeimet csak ismerősök láthatják, azokon belül is néha korlátozok.
és nagyon sok embernél van így.
én már nagyrészt csak az adok-veszek csoportokat használom és messenger miatt van.
Nem maradi, akinek semmit nem látsz ismeretlenként, hanem okos.
Az én profilomból se látsz semmi. Se ismerőst, se megosztást, semmit. Mert nincs hozzá közöd, kedves hatoska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!