Mit gondoltok errol az elmeletrol?
tehat jo vegyuk ugy, hogy van isten
nem tudhatjuk ugye, de jo fogadjuk el
akkor szeretnem azt hinni, minden emberbe egy darabot sajat magabol tesz es igy lesz az embernek lelke (es az egesz szemelyiseg lelekben dol el)
nyilvan az isten maga a vegtelen es sosem fogy el es szamtalan oldala van, tehat nem arrol van szo, hogy az ember istenhez hasonlo, hanem egyszeruen arrol, hogy belole egy darabbol lett az ember lelke
jo
szoval ha valaki pl transznemu, akkor az istentol szarmazik es az emberi testnek tilos korlatoznia az isteni szarmazasu lelket, illetve nem teheti tonkre azt
es a testtel lehet barmit tenni
az a lenyeg hogy az isteni szarmazasu lelket minel jobban megjelenitse, kepviselje, mert ugy lehet boldog az ember (a lelek), ha a testtel egyensulyban van, amit belul erez.
mit gondoltok errol?
Azzal a résszel egyet értek, hogy attól még, hogy valaki transznemű ugyanúgy megérdemli a boldogságot és a lehetőségét annak, hogy kialakítsa a számára elfogadható boldog életet.
Semelyik más részévvel viszont én nem tudok. Nem vagyok vallásos és nem is tudnék az lenni. Rengeteg szörnyűség és tragédia történik olyanokkal akik nem érdemlik meg. Persze lehet velem nem egyet érteni és leszólni, de én akkor is tartom a véleményem és senki kedvért nem fogom megváltoztatni.
1. Isten miatt és "mondva csinált elvei" miatt másokat bántani és elítélni gyalázatos.
2. Mivel realista vagyok így nem tudok olyan dolgokba különösebben hinni ami nem bizonyítható. Persze a hitnek legalább valamilyen szinten megértem, hogy "mit látnak benne" és "megnyugvást meg összetartozást" adhat így talán nem az a kategória, mint mondjuk a laposföldhívők meg hasonló hoax finomságok.
3. Mind korábban is mondtam, ha létezne egy felsőbb hatalom akkor talán kevesebb rossz dolog történne a világban. Senki nem érdemli, hogy idő előtt meghaljanak a szerettei vagy olyan dolgok történjenek vele amit ő maga nem akarna. Így ebből kifolyólag erősem kétlem, hogy pont az lett volna valaki sorsa, hogy boldogtalana legyen és tönkre tegyék mentálisan olyan dolgok amiről talán ő nem is tehet. (itt most nem magamra gondolok csak úgy általánosságban történnek szörnyűségek)
A 8 évnyi katolikus iskolás hittanommal én így látom: az addig teljesen stimmel, hogy minden egyes emberben benne van Isten, viszont Isten nem nő, és nem is férfi (annak ellenére hogy kizárólag férfiként ábrázolják).
A nemi dimorfizmus csak a testet érinti, a lelket nem; nincs külön feminin/női és maszkulin/férfi lélek, hanem csak lélek van, így pedig nem is kerülhet pl egy férfi testbe női lélek.
A Biblia szerint pedig igenis bűn a testet károsítani. Az igazi hívők ezért is tartják bűnnek még a tetoválást is, hiszen ezzel beszennyezed a testet, amit kaptál, ami a szentségtörés egy formája. Változtatni rajta csak Isten beleegyezésével lehet, ergo ha azt akarod hogy megváltozz, akkor erős hittel hinned kell, és imádkozni, hogy Isten teljesítse a kérésedet. Ha teljesíti, akkor jóváhagyta a kérésedet, ha viszont nem, akkor oka van annak hogy olyannak születtél, amilyennek, és cipelned kell ezt a keresztet.
De nem vagyok pap = nem vagyok túl jártas a témában, szóval ne vedd készpénznek amit mondok; ha annyira érdekel a téma, akkor inkább egy papot kérdezz...
Ha valaki transznemű, az okozhat, sőt okoz is jelentős szorongást. Az embert frusztráltnak kezdi érezni magát, mikor érzékeli, hogy valami nem stimmel. Nem érzi jól magát abban a nemben, amibe beleszületett. Rosszabb esetben depressziót vagy öngyilkosságot okoz. Persze ez már akkor van, mikor korlátolva van a transznemű, de boldogtalan időszakot okozni szokott mindenképpen, ha nem is durvul el ennyire a helyzet.
Kérdem én, ha Isten jó, és azt akarja, hogy az ember boldog legyen, akkor miért zavarja össze? Miért okoz olyan dolgot az embernek, amiről amúgy is biztosan tudja, sőt látja, hogy gondot okoz. Én ilyet nem csinálnék. Tudja Isten, hogy amúgy is sok akadály áll az ember előtt, erre meg összezavarja minden különösebb ok nélkül, mivel egyszer már döntött: Férfi lesz férfi testben és nő lesz női testben.
"tehat jo vegyuk ugy, hogy van isten"
Idáig olvastam. Ez innentől nem elmélet, hanem üres ábrándozás...
7. igen, rosszul fogalmaztam:)
valoban csak abrandozas
csak az egyik baratommal beszelgettunk errol es kivancsi voltam, mit gondolnak masok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!