Ha nem lenne testiség, sokkal szebb lenne a világ?
"Ja, csak vakként, süketként azért elég nehéz élni, persze lehet, de nehéz."
Testiség nélkül még inkább. Legalábbis ha nem csak egy generációt szeretnél hogy létezzen.
"Ennél jobban már tényleg nem tudom elmagyarázni gyerekek."
. Inkább Te nem érted.
Az, hogy nem hiányozna az embereknek, nem lenne hiányérzetük, nem zárná ki, hogy ha mégis létezne, akkor adna pluszt, összességében jobb lenne tőle a világ.
Azt mondod vakként nehéz élni: de ha nincs fény egyáltalán? (és tegyük fel, lehetséges az élet így) Akkor mihez mérve nehezebb? Akkor mindenkinek ugyanolyan.
Ellenben tudjuk, hogy ha van fény, akkor az sok jóval jár.
De értem én a dolgot: nem értjük, mert nem értünk veled egyet.
#24: Az a nehéz benne, hogy bárhogy akarjuk megfogni a dolgot, mindenkit leugatsz, hogy nem úgy érted. De végül mégse tudod elmagyarázni mire gondolsz. Leírtuk elégszer már.
#33: szajkózzad csak.
Én legalább rámutattam, hol tévedsz, Te erre sem vagy képes.
Te nem azt kérdezed, hogy jobb lenne-e egy olyan lehetséges világ, amelyben nincs testiség, hanem jobb lenne-e az, ha az összes lehetséges világban nem lenne testiség (ergo a testiség nem lehetséges, az ember nem is képes rá).
Ez nyilvánvalóan oda vezet, hogy testiség nélkül nem rosszabb a világ, ugyanakkor totális metalogikai zűrzavar, és tök értelmetlen, hiszen mi (és Te is) nagyon jól tudjuk, hogy létezik testiség.
"Nem szűnne meg semmi, mert alapból nem lenne."
Vagyis rosszabb lenne a világ, hisz nem létezne mindaz a jó, amit ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!