Ha elmegyek egy női pszichológushoz mit fog nézni ha elkezdem nekik ócsárolni a nőket?
#11:
De akkor miért ócsárolod őket, te szerecsendió? 😀
Kérdező, és ennek mi értelme lenne?
Nem a véleményed miatt mész el pszichológushoz. És még csak nem is azért, mert mások köcsögök. Azért mész el, mert NEKED valami bajod van.
Ha odamész óránként 10-15ezer forintért azzal, hogy neked bajod van, azatán nem magadról beszélsz... akkor a fizetett szaki hátradől és arra gondol, hogy ennek semmi értelme.
A pszichológust az sem zavarja, ha téged az zavar, hogy elefántok fütyülnek éjszakánként a ruhafogasról. Az ő szempontjából a te problémád annyi, hogy van egy szituáció ami zavar téged és úgy kell téged finomhangolnia, hogy tudj alkalmazkodni.
Ha a világot akarod megváltoztatni, fordulj a világ uralkodójához. Ha azt akarod, hogy tudj alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez, fordulj pszichológushoz. Ennyi.
"A pszichológust az sem zavarja, ha téged az zavar, hogy elefántok fütyülnek éjszakánként a ruhafogasról"
Nem 1 db sablon pszichológus létezik.
Szegény kérdezőnek ne állítsd be úgy, mintha fixen tökéletes lenne majd a női pszichológusa, képzett lenne, és félre tudná tenni a saját tudatalattiját. A pszichológusok borzalmasan képzetlenek a valódi pszichológiából. Szerintem egy férfi dating coach-al sokkal jobban járnál, kérdező.
16, nyilván. Ha elromlik a bojlered és szerelőt hívsz hozzá, az is ugynaúgy lehet kontár, mint egy pszichológus.
De az fontos, hogy aKérdező megértse, hogy a "mi a bajod?" kérdésre nem válasz az, ha elmondja mi a problémája mással. Mert hacsak nem hozza el az ülésre a problémás személyt is pl pár vagy családterápiára, a pszichológus nem fog tudni mit kezdeni azzal, hogy "Mer a juci úg ynézett rám". Ő csak azzal tud mit kezdeni, hogy "bennem olyan érzések jöttek létre amikor a Juci úg ynézett rám".
A Kérdező érzésével tud mit kezdeni a pszichológus. A világgal nem, és nem is dolga.
De persze elég esélyes, hogy a Kérdező nem is akarja megoldani a prolémáját. Innentől kezdve meg teljesen mindegy mennyire profi a pszichológusa, nem fog tudni segíteni.
20, hát ez nem volt nagy érv.
A nők nem értik a férfiak problémáit. Hát.... no offense, de ez visszafelé se működik különösebben. Szóval a videó címe az kéne, hogy legyen, hogy "miért ne menj ellenkező nemű pszichológushoz".
Illetve azt is tegyük hozzá, hogy pl a példa amit említett, hogy párterápián a csávó úgy érezte, hogy a női terapeuta a nő oldalára állt... szóval.. ez csalóka. Ugyanis a pszichológiában nincsenek "jogos érzések" csak simán "érzések", így ha bármelyik fél érez valamit, azt a terapeuta nem kérdőjelezheti meg. És egyébként a másik fél sem. Az az érzés ott van, akár jogosnak tartjuk a kialakulását, akár nem. Ezt baromi sokan nem értik, pedig kb két ember interakciójának az alapja, hogy ne kérdőjelezzük meg mások érzéseit:D
21 vagyok, még annyi:
Szerintem az, hogy valaki idős férfit vagy nőt akar látni a terapeutájaként nagyban függ a szülői háttértől.
Én képtelen lennék megbízni egy idős férfiban, pedig férfi vagyok. Egyszerűen nem gondolom, hogy meg tudna érteni. Még egyetlen idős férfi sem tudott, pedig 30 vagyok. Nőből viszont volt már aki megértett. Pl anyám, ugyebár.
Szóval a proper állításnak annak kéne lennie, hogy menj JÓ terapeutához. A szakember ugyanis nemtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!