Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy én...

Honnan tudhatom, hogy én melyik kategóriában tartozom?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam már ezt itt, hogy “Mert nem a kategóriádban próbálkozol”. Én sem tudom igazán belőni magam, hogy mégis melyikbe tartozok. Volt már egy pár barátnőm volt köztük olyan is akit egyáltalán nem nézett meg senki, nem is próbálkoztak be nála (csúnyának nem nevezném csak átlagosnak) de volt már olyan barátnőm is akit mindenki megnézett és napi szinten próbálkoztak be nála (ő szép volt tényleg). Szóval azt sem mondhatom, hogy mindig ugyan olyan “kategóriájú” barátnőim voltak. Azt, hogy helyes vagyok már megkaptam egy párszor (persze ez relatív).

Tudom persze ehhez látni kellene az embert, hogy megmondható legyen mégis melyik kategóriába sorolható. De csak van valami amiből kikövetkeztethető, hogy mégis melyikbe kellene próbálkoznia. Nektek erre valami tipp? Gondoltam arra is, hogy regisztrálok tinderre és úgy megnézem, hogy milyen kategóriájú lányok azok akikkel match-em van.

Tudom nem minden a külsőség de mégis csak ez az első dolog a sorban.. “külső megfog…”

Ui.: Én sem szeretem ezt az emberek kategorizálása dolgot de ahogy észreveszem manapság ez nagy divat lett és elég sok kérdésnél ez a válasz rá.

2023. márc. 14. 17:17
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Meditálj. Te a saját kategóriád vagy. Olyat keress, aki minél több dologban minél inkább hasonlít. Például egy kő kemény fideszes ne jöjjön össze egy gondolkodó emberrel, ahogy egy nyugodt, megértő ember se, egy toxikus idegbeteggel.

Ismerd meg magad és keresd, amit vágysz önmagad megismerése által.

2023. márc. 14. 17:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tényleg egy elég birka kérdés de na megszületett bennem és, hát miért ne írhatnám ki. :D

Na jó, ez a fideszes hasonlat nagyon tetszett.

Leginkább azért írtam ki ezt mert rengeteg embert láttam már kérdések alatt ezen “töprengeni”, hogy akkor mégis melyik az ő kategóriája, ebbe csak beleszőttem az én dolgaimat is. Ha születne 1-2 ténylegesen értelmes ehhez kapcsolódó válasz az szerintem nagyon nagy segítség lenne itt sokaknak.

2023. márc. 14. 17:53
 3/3 Juliusz48 ***** válasza:
Nem hinném, hogy kategorizálni kéne magadat. De ha már megteszed a politikai nézetet nem a gondolnám, hogy közé kéne sorolni. Egy kőkemény DK-ásnál még megértem. Mert egy milliárdos vezeti aki a másik milliárdos vagyonára is ácsingózik. Mert amikor egy milliárdos a másiktól el akarja venni a vagyonát, azt az átlag ember nyugodtan tekintheti rablásnak, és ha a korábbi kormányzását nézi, neki is van félni valója. Csak magamból mint kisember kiindulva. Horn alatt a minimálbér 10500Ft-ról 19500Ft-ra emelkedett miközben azt nyomták hogy értünk vannak, aztán a Fidesz meg ugyanúgy 4 év alatt 30500Ft-ot emelt a minimálbéren. 2002-től 2010-ig a baloldali kormány az érdekedben 8 év alatt 23500Ft-ot emelt a minimálbéren, és mára a Fidesz 14 év alatt 193300Ft-ot. Lehet szeretni a társadalmi hülyítést, de ha komolyan belegondolsz, a 8 év alatt 47% minimálbér emelés tempójával, ma talán elérné a minimálbér a 150-160000Ft-ot bruttó a baloldallal. De az árakra senki nem tud garanciát adni, hogy nem emelkedik jobban mint a fizetések. Hisz Horn alatt is magasabb volt az infláció mint az emelés, meg a 8 éves a baloldali alatt. És a munkájából élők többségének nem lényegtelen, hogy javul nagy romlik az anyagi helyzete. Vagy említhetném a rezsit amit a baloldal szemfényvesztésnek nevez. De csak számolj! Nekem az áramfogyasztásom 200kWh havonta. Ez 2009-ben 8980Ft volt éves szinten 107760Ft és a nettó minimálbér 57816Ft vagyis 7872Ft híján 2 hónapig csak a villanyszámlájára keresett volna a minimálbéres, ha ugyanannyit fogyaszt mint most én, és ez az átlag alatt van. Ma meg ugyanez a 200kWh 7320Ft éves szinten 87840Ft és a nettó minimálbér 177420Ft vagyis egy félhavi munkájával kifizeti a minimálbéres az egész évi áramszámláját, az én fogyasztásommal. Ugye nem mindegy, hogy egy gondolkodó Fideszessel jössz össze, vagy egy szemellenzős DK-ssal, vagy bármelyik másikkal. Csak ha arra a másfél hónapnyi jövedelemre gondolsz minimálbéresként, amit így a zsebedben hagytak a villanyszámlán, a rezsi többi elemére most nem térek ki. Mert ez a baloldalon nagyjából 350-370000Ft lehetne évente, hisz azóta is évente emelték volna, ahogy tették korábban is. A világpiaci áramár nekünk az E-ON német háztartásban számlázott díja lenne, ami most nekik 0.4 euró. Magyar pénzben 155Ft/kWh lenne az egységár. Nekem a 200kWh havi fogyasztás évi 372000Ft jönne ki, ami a minimálbéresnek és nekem is 284160FT többletet jelentene a jelenleg fizetett 87840Ft-hoz képest. És mindjárt ismét 2 hónapig csak a villanyszámlára dolgozhatna.
febr. 23. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!