Miért lehet az, hogy 10-15 éve még sokkal jobban tudtam írogatni másokkal különböző oldalakon és a Messengeren, mint mostanában?
Engem már nem zavar a lepontozás.
Nagyon könnyű azt írogatni bárkinek - 0 ismerettel az illetőről - hogy "tőled zárkóznak csak el, azért"...
Szerintem akkor még az újdonság szele is jelen volt, nyitottabbak is voltak az emberek, szívesebben is ismerkedtek. Most sokan bezárkóztak, szereztek rossz tapasztalatokat, nemcsak neten, és már sajnos nincs is akkora értéke egy barátságnak, emberi kapcsolatoknak, mint régebben. Valamint egy tizenévesnek több ideje, energiája is van az online kapcsolattartásra, mint egy idősebbnek, esetenként nyitottabb is rá.
Tudom, hogy ezért én is kapok bőven pirosat, de ez van: nekem már valahogy nincs is igényem, energiám a netes írogatásokra, pedig tiniként imádtam, és rengeteg emberrel beszélgettem így, legtöbbjükkel lazán évekig. Szívesen beszélgetek, de inkább személyesen, vagy telefonon. A pötyögés személytelen is, meg a másik fél túlzottan könnyen tűnhet el, akár véglegesen is, ha csakis netes kommunikáció van. Erre pedig nagyon sok példám lenne..
Emellett még sokakat, köztük engem is, zavar az elérhetőségi állapot, illetve, hogy sokan elvárják, hogy az üzenet megjelenése után, rövid időn belül válaszoljunk, ami nem mindig kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!