Nem tudom ki pontozott le titeket, én zöld pipát nyomtam. Mindenkinek köszönöm a segítségét!😊
2023. márc. 5. 18:34
12/19 anonim válasza:
Egyaltalan nem mai szleng a "k".
Szegeny megboldogult ifjukoromban (ugy a 60-as evekben) boven es sokszor hasznaltuk, pl levelekben (meg nem volt internet!!!), sot, volt, hogy a matektanar a gimiben vagy a "bolondnap"-on, vagy pl aprilis elsejen, mintegy "fordito-lecket" irt a tablara, hogy irjuk ki szamokkal, hogy 1M+2K-3 belas = mennyi.
Mielott valaki belekot, a bolondnap NEM egyenlo a bolondok aprilis elsejei napjaval.
2023. márc. 5. 21:04
13/19 anonim válasza:
Ki mondta, hogy *mai* szleng? De szleng. Slang = shortened language
2023. márc. 5. 22:35
14/19 anonim válasza:
A #2 valaszolta, hogy a fiatalok hasznaljak és ok hoztak szokasba a hasznalatat. Hat nem, nem a mai fiatalok, hanem mar anyam is, aki most lesz 94 eves.
2023. márc. 6. 16:36
15/19 anonim válasza:
Senki nem használta annak idején azon kívül, hogy kérek 2 kiló kenyeret. Soha senki nem mondott olyant, hogy 5 és fél évnyi időtartamra, hogy 5k nap.
2023. márc. 6. 18:04
16/19 anonim válasza:
15: A 94 éves anyád úgy írja le az 50 000 forintot, hogy 50k? Erősen kétlem.
2023. márc. 6. 22:27
17/19 anonim válasza:
Rohogni fogsz, igen. O igy konyvelte a haztartasi fuzetebe a bevetel-kiadas-maradek rovatokat. Ma mar nem, mert majdnem vak szegeny, es mar majdnem semmit sem irkal.
En mar tole tanultam.
Es viritottam a suliban, hogy en tudtam, hogy mit jelent.
2023. márc. 7. 00:46
18/19 anonim válasza:
"igy konyvelte a haztartasi fuzetebe a bevetel-kiadas-maradek rovatokat."
Ja, amikor a havi fizetése 1812 Ft volt, akkor majd ezt úgy írta, hogy 1k 812, mi?
2023. márc. 7. 08:48
19/19 anonim válasza:
Az o havi fizetese az 50-es evekben kb 650 Ft volt, mert konyvelokent jol keresett, de szerepel 0,5K es 1,2K is a konyveben, mint megtakaritas es extra kereset miatti megtakaritasok. Amikor pedig eladta az o nagyszulei (az en dedszuleim) hazat, az 90,8K -kent szerepel. Es o sosem hasznalta a fillereket, pedig akkor 75 filler volt egy uveg tej, o azt siman beirta 1-nek, ami meg 40 filler volt (mondjuk 5 kg paradicsom), azt osszesitve irta be a tobbi zoldseggel, hogy krumpli, hagyma, paradicsom, osszesen belas.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!