Találkoztatok már olyan emberekkel akik annyira figyelmetlenek általában, hogy semmit nem lehet rájuk bízni?
Az egyik példa: idős szomszéd néni. Közvetlen, jó fej, de elsősorban mondja csak a magáét, ami épp eszébe jut, és alig hallja meg, amit te mondasz neki. Röviden reagál, majd folytatja ott, ahol abbahagyta. Nem jutnak eszébe dolgok, képtelen koncentrálni.
A férje egyszer kihívta a mentőket, tűzoltókat, mert nem tudott hazamenni (elugrott valahova kulcs nélkül, mert úgy volt, a néni otthon lesz). Félt, hogy összeesett a felesége, vagy valami szörnyűség történt.
Kiderült, hogy a néni gondolt egyet, és elsétált boltba. Elfelejtette, hogy az uránál nincs kulcs. A durva, hogy le sem esett neki, hogy majdnem tokostól bedöntötték a bejárati ajtót: az utolsó pillanatban került elő a néni, már a lépcsőházban voltak a tűzoltók. Ő csak állt ott és mosolygott.
A legszembetűnőbb esetet leírom. Egy egykori barátom feljött hozzám, és míg én a gyerek pelenkázójánál pakoltam ezt azt, addig azt mondtam, vigyázzon a gyermekemre, aki az ablakban ült. Szúnyoghálóval, amit amúgy akkor sem lehetett volna áttörni, ha egy 20 kilós tárgyat nekidobok. Annyi dolga volt, hogy ne hagyja, hogy beessen. A pelenkázó egy karnyújtásnyira volt az ablaktól. Természetesen a gyermekemről van szó, ezért teljesen igazából sose bíznám másra, szóval miközben pakoltam, meg a barát is beszélt hozzám, végig néztem őket. A gyermekem ügyes volt, elvolt, a lány viszont nem igazán figyelt másra, csak a kis mondandójára, ami amúgy nem volt valami extra, vagy fontos, csak aktuális dolgok, és hogy hogy reagált rájuk, de olyan, amit ő maga is elfelejt pár nap után. Természetesen semmi baj sem történt, de láttam, hogy ha a gyermekem borulna, akkor én lennék, aki elkapja, nem ő, ő csak a testével tartaná, ami véletlenül ott van. :)
Tudatosan el is merengtem, hogyan lehet valakinek ennyire semennyire felelősségérzete, hogy egy gyermeket bíznak rá, aki beeshet az ablakból, zuhanhat majdnem 1 métert, és nem figyel oda. Ahogy 2#, én sem neheztelek, se most se akkor, csak nagyon tudom sajnálni. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy önmagára se figyel. Az élete káosz, mert ő belül káosz. Sose kértem meg többé semmire sem, ami felelősségteljes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!