Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Olyan mit tud tenni, hogy ne...

Olyan mit tud tenni, hogy ne kerüljön utcára, aki immunbetegség okán nem tud kilépni a házból és javarészt olyan rosszul van, hogy leginkább csak létezik?

Figyelt kérdés

Évek óta fennálló helyzet. Orvosokkal semmire nem megy, kivizsgáltatta magát, már ezerféle felírt gyógyszert, antibiotikumot és mit tudom én mit próbált annak rendje szerint alkalmazva, ahogy mondták neki. Egyelőre van még pénze, öröklés által saját ingatlanban él. Semmilyen fizikai munkát nem tud végezni, home office sem megoldható, ugyanis gyakran van, hogy olyan rosszul van, hogy az ágyban fekve nyomorog, létezik, néz ki a fejéből a fáradtságtól, vagy a vécén ül. Már aggódik a helyzete miatt, gondolom kezd kimerülni az öröksége. Nincs szakmája és vagy érettségije, először hatalmas gondok lettek otthon, majd jött ez.

Van valamilyen támogatás, amit igénybe tudna venni, hogy a csekkek után legrosszabb esetben legalább szárazkenyéren tudjon élni, de inkább nagyon átlagosan, egyszerűen, ami több a szárazkenyérnél? Eltartanám én, ha tehetném, de nincs rá anyagi lehetőségem. Sokat gondolkodtam, de ha semmit nem tud csinálni, abból munka útján sehogy nem lesz pénz a háznál.

2023. márc. 1. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A helyi családsegítőt kell felkeresni, illetve megnézni, hogy az önkormányzat milyen támogatást tud adni. Családsegítő páromnak kellett, önkormányzati segítség az egyik ismerősömnek. Mindketten kaptak segítséget
2023. márc. 1. 15:31
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

nem tudom mik a lehetőségek, de magyarország elég kemény világ ilyen helyzetekben.

Viszont ha otthon van tanulni nem tudna? Letenni érettségit, valami felsőoktatást levelezőn? Valami olyan munkairányt belőni, ahol lehet dolgozni kisebb, rugalmasabb óraszámban nyilván kevesebb pénzért. szóval hogy ő oszthatja be mennyi idő alatt lesz meg a feladattal max kevesebb a pénze. csak ötletek. meg ha lehetséges is nagyon sok idő mire ide elér, eleve tuti kevés ilyen állás van.

2023. márc. 1. 16:27
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy kedves tőled, hogy utána kérdezel.
2023. márc. 1. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
24%
Semmit.
2023. márc. 1. 16:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Semmi lehetősége nincs munkát végezni vagy tanulni. Általában rosszul van, olyankor örül, hogy az ágyban tud létezni. Nagyritkán jól van, akkor sem csattan ki. Annyira leszívja, hogy képtelen koncentrálni. Mindenki tudja, milyen erőtlenség jár át istentelen hasmenés után. Amikor utána semmit nem tud csinálni magával. Nagyon szívesen menne ő dolgozni, ha tudna. Azt is utálja, hogy nincs érettségije vagy szakmája, de ebben a helyzetben nem megoldható. Rugalmasabb óraszámot sem tudna teljesíteni, nem rajta múlik, milyen állapotban van. Nem lustaságból, valóban ilyen szinten rosszul van.
2023. márc. 1. 16:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyes hsz, megírtam neki.
2023. márc. 1. 16:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem bűn kevésbé parasztnak lenni, "kedves" hetes.

Ha ennyit tudsz írni, inkább kerüld a kérdést. Valakinek évek óta xar, az is hatalmas dolog számára, ha tehet egy rövid sétát a kiskertben. Te biztos tudsz dolgozni, hát akkor dolgozz, élj, és biztos nem fogsz éhenhalni és megfagyni. További szép napot.

2023. márc. 1. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

valaki befogadja és megtűri maga mellett amíg le nem épül annyira hogy mehet hospice-ba. bocsi. de amúgy tényleg nem tudom mit vársz, ha se tanulni, se dolgozni, se semmit nem tud, akkor mit mondjunk?

bár ha valaha dolgozott mielőtt ennyire lerokkant, akkor rokkantnyugdíjat kap, nem? az se sok de saját házban rendszeres pénz, másnak ennyije sincs. megint bocs.

(esetleg az ingatlan többi helyiségeit kiadhatná bérbe, bár gondolom kifogás arra is lesz)

2023. márc. 1. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
Bocsi kérdező, hogy ezt írom de a hasmenés súlyos betegségre is utalhat. Mindenképp le kellene szazalékoltatni magát. Én tudok olyat, hogy valaki nem munkaviszony után kap. O a csaladsegitovel van folyamatos kapcsolatban. Igaz ez az illető keveset kap de azonkívül száraz élelmiszer csomag, ruhák adománybol, lakastamogatas, évi többszöri rendkívüli segélyt kap. Szóval egész jól elvan. Próbáljátok meg.
2023. márc. 1. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!