Colitis-es vagyok, most töltöm a 20-at. Milyen támogatások járnak még? (Közgyógy, emelt családi,90-es kártya? )
Az emelt családi miatt voltam Pesti Önkormányzati Hivatalban, de ott a nő azt mondta, hiába járok egyetemre, 20 éves koromig kaphatom csak, és akkor is csak ha OKJ-n vagyok.
A Közgyógy kártyám most fog lejárni, és az alanyi jogon való választásokban csak az emelt családi illett rám. Akkor muszáj lesz a c választást igányelni, és jegyzőhöz fordulni vele, hogy megítéljék az anyagi helyzetem alapján?
A 90%-os kártyán is azt írja, hogy az emelt családi miatt vagyok rá jogosult. Akkor ha lejár, már nem kapo újat?
A doktorom nem tud többet erről, mert gyermekorvos, így örülnék ha valaki tudna segíteni, akinek volt már ezzel tapasztalata. Nehéz ez a váltás gyerek-kezelésről felnőttre, az internet meg vegyes válaszokat ad :/
Szia!
Amire jogosult lehetsz majd a későbbiekben - amikor munkába állsz - , az a súlyos fogyatékos adókedvezmény, mely havonta illetve meg. Ez a minimálbér 5%-a, jelenleg kb. 5 500 Ft havonta. Sajnos, én nem tudok más lehetőségről, támogatásról, én is csak ezt kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!