Mennyi időbe telik, amíg a toxikus emberek már nem hiányoznak?
Nem mindenki annyira erős lelkileg, hogy ezt egyedül végig tudja csinálni.
Lehet hogy te is olyan lelkületű vagy hogy könnyen bedőlsz a szép ígéreteknek. Ilyen esetben érdemes pszichológushoz menni aki megtaníthat más szemszögből nézni a kapcsolatodat, máshová helyezni a fókuszt stb.
Együtt kielemzitek hogy miért is tud visszaédesgetni az illető (azon kívül hogy szereted), vagy milyen családi mintákat hozol magaddal gyerekkorból ami miatt ilyen toxikus embereket nehezen engedsz el.
Ezek egyéni dolgok, azért kell a pszichológus hogy segítsen rávilágítani hogy a te egyéni élethelyzetedben mi segíthet szabadulni ebből a helyzetből (az akaraton kívül, mert akarnod is kell és tenned is kell érte).
Nekem baráti kapcsolatok esetén ha toxic volt az ember akkor mire én befejeztem vele a barátságot már kb túl is voltam rajta, mert addigra annyira megutáltam hogy inkább megkönnyebbültem és a már csak harag maradt 1-2 hónapig.
De toxic párkapcsolat után azért kellett egy jó fél év mire nem voltam nagyon rosszul, a szerelem is elmúlt, tudtam új kapcsolatba kezdeni (lehet nem kezdtem de tudtam volna), aztán mire teljesen kihevertem... Hááát van néhány sérelmem még 10 évvel ezelőttről is :D De ezt ne úgy képzeld el hogy rosszul érzem magam miatta mindennap, csak okozott traumákat. Amúgy ha lesz egy egészséges kapcsolatod akkor ezek mind nem fognak számítani :)
Szerintem itt nem az idő a kérdés, hanem hogy hogyan gondolkozol a dologról. Ilyenkor fejben kell realizálnia az embernek, hogy nem érdemel ilyen toxikus bánásmódot. Nyitotnak kell lenni a világ felé, bízni abban, hogy miután kilépsz egy ilyen szituációból lehet jobb. Jöhet olyan ember, aki soha nem tenne veled olyat, amit az előző tett.
Realizálnod kell, hogy nem fog változni sosem a kapcsolatod az illetővel. Nem lesz jobb, valahányszor visszamész.
Ha sikerült ezeket fejben rendbe raknod, utána lehet nehéz lesz. Persze, hogy az lesz! Lehet vissza jön ismét, és pokolian fájni fog elutasítanod. De ott marad a tudat, hogy magadért tetted.
Mert megérdemled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!