Ha valaki sokat van egyedül csökkenhet a kommunikációs
készsége?
Figyelt kérdés
Már egy ideje egyedül ülök egy irodában és azt vettem észre, hogy napközben ha valakivel beszélnem kell nehezemre esik összeszedetten beszélni, illetve a megfelelő hangszínt is nehezen találom. Utóbbit abból gondolom, hogy sokszor visszakérdeznek, volt mikor visszakérdeztem miért nem érti amire az volt a válasz, hogy nem artikulálok megfelelően vagy halkan beszélek. Ilyenkor beszéd közben nem is érzem magam komfortosan, az arcizmaimon is érzem, hogy merevebbek és be kellene melegedniük. Úgy érzem visszafejlődött a kommunikációm.
Mikor többet vagyok emberek között (pl.hétvége vagy ünnepek) pár óra alatt visszarázódok és megszűnik a probléma, de pár nap egyedüllét után megint kezdődik elölről.
Mit lehetne tenni? Esténként olvassak hangosan vagy mi lehet a megoldás?
2023. febr. 20. 14:23
1/8 anonim válasza:
Igen, ez így van..
2023. febr. 20. 14:27
2/8 anonim válasza:
Keress netes online beszélgetőpartnereket.
2023. febr. 20. 14:51
3/8 anonim válasza:
Azt hittem, csak nekem van ilyen problémám. 😅
Szerintem ez amúgy természetes, nem lehetsz mindig toppon.
Van amikor egyszerűen az embernek nincs kedve cseverészni.
2023. febr. 20. 15:00
4/8 anonim válasza:
Nálam nincs ezzel gond.
2023. febr. 20. 15:20
5/8 anonim válasza:
Én pont ugyanezt vettem észre magamon. Egyedül lakom egy éve, előtte pedig a rengeteg karantén, home office-ra való átállás stb. És én is úgy érzem, mintha a szókincsem is leszűkült volna, és beszélgetni is nehezemre esik. Sokszor nem is találom a szavakat, olyan esetlennek érzem magam, ha meg kell szólalnom. A megoldás, mint mindenre, ami nem megy, a gyakorlás. Többet kimozdulni, többet beszélgetni, esetleg szókincs/kifejezés szempontjából többet olvasni, én legalábbis ezzel próbálkozom.
2023. febr. 20. 16:55
6/8 anonim válasza:
Majdnem pont ugyanígy vagyok én is, tehát tanúsítom, amit írsz, ezt tapasztalom én is.
2023. febr. 20. 17:26
7/8 anonim válasza:
Jelen.🙋♀️ Nem gondoltam volna, hogy más is van ezzel így. Én most elkezdtem többet olvasni, hátha.
2023. márc. 8. 17:05
8/8 anonim válasza:
A társalgási készség "vissza tud fejlődni." de ez nem egyik napról a másikra történik, szerintem sok-sok éves egyedüllét kell hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!