Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak szorongás ellen?

Mit csináljak szorongás ellen?

Figyelt kérdés

Például ma be kell menjek egy városba és ügyet kell intézzek és hasonlók.

Több dologtól is szorongok... Pl. busszal fogok menni és hát ahhoz kell alkalmazkodni és sosem voltam még ott. Vagy hogy ismerősökkel találkozok akikkel nem akarok és egyéb. Kb. minden...

2023. febr. 12. 09:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Igen, ezt úgy lehet megvalósítani, hogy ha nem ismersz senkit és később sem haverkodsz össze senkivel, "csak ott laksz".

De aki oda születik, ott élik le az életüket a szülei (akik minden szomszéddal és az egész faluval jó viszonyt ápolnak) azoknak ez nem fog menni.

Ugyanis az idős szülők folyamatosan beszélgetnek mindenkivel aki kérdezgeti őket. Nem lehet kitérni a kérdések elől ha udvariasak akarnak lenni.

Aki csak úgy kiköltözik falura, becsapja minden nap maga mögött a kaput, maximum köszön a szomszédnak (de nem áll le vele beszélgetni), az le tudja sz@rni ahogy te is mondtad. De aki oda született (szülei most is ott élnek) annál ez nem így megy.

2023. febr. 12. 10:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Gondolom még fiatal vagy, majd kinövöd. Én is ilyen voltam régebben, kerültem az embereket, szorongtam a szociális helyzetekben, de ma már nem érdekel ki mit gondol. El kell hagyni a komfort zónádat, minél többször kerülsz társas helyzetbe, utána annál könnyebb lesz. Szóval menj csak nyugodtan ügyeket intézni. Utána pedig menj be egyedül egy cukrászdába és egyél egy szelet sütit.
2023. febr. 12. 14:12
 13/14 anonim ***** válasza:
#11 Anyám próbálkozott ezzel, hogy beszélgetni kell a szomszéd nénivel, vaálaszolgatni kell neki, én sose kerekítettem nagy feneket neki. Csókolom, jól vagyok, szép estét. Sose kérdeztem, hogy van az unoka, milyen lett a főiskola, stb. Nem érdekel. Igaz, én erősen introvertált vagyok, ha utcán leallítanak, meghallgatom, maximum szavakban válaszolok. Így a többség tudja már, hogy én nem vagyok jó partner ehhez. Gondolnak, amit akarnak. Legtöbben azt, hogy "magamnak való vagyok". Hát nem is az ő hülyeségeiknek.
2023. febr. 12. 20:06
 14/14 veterán vas ***** válasza:

Nézd meg Pierre Richárd, Félénk vagyok, de hódítani akarok c. filmjéből a "kérek két gatyót" bolti jelenetet.

Talán megérted, hogy a kívülállóknak mennyire mókás lehet, egy gátlásos ember viselkedése.

Szóval nem megsértődni, hanem tanulni belőle. ;)

2023. febr. 27. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!