Mi a véleményetek a Medárd és a Tekla nevekről?
Nekem a Medárd név egyik kedvencem, nagyon szép, előkelő, férfias, erőt,büszkeséget sugárzó.
A Tekla név nem rossz,de nem is jó, nekem olyan közepes. Egyébként anno osztálytársaméknak volt egy nyuluk. Egyszer áthozták hozzánk, amikor elutaztak. A kiscsajszi nekem azt mondta, hogy Teklának hívják. Egyszer később, amikor beszélgettünk róla, a bátyám meg volt győződve, hogy a nyulat Vodkának hívják. De mondtam, hogy nem, Tekla. Tisztán emlékszem. És akkor erre ő mondta, hogy maximum Tekila. Az meg egy ital, szóval, ha a Tekla név hasonlít egy italra , akkor én inkább adnék mellé egy második keresztnevet is; de egyébként semmi baj a Teklával, teljet, tökéletes, korrekt név; csak nekem nem a legszebb, de azért valamennyire tetszik. Mondjuk 5-ből 3-és fél pontot adnék rá. Pl a Nikolettánál jobban tetszik. Arra mondjuk csak 5-ből 3-ast adnék. Szóval ez engem amúgy alapból nem zavarna, csak ha valakinek felvetődhet a Teklára/Tekláról; hogy hasonlít a tekilára; akkor én inkább adnék hozzá még egy második keresztnevet. De, tehát, önmagában is jó név; de én azért tennék mellé mégegyet. Mondjuk nekem nem ez lenne az első , ami erről a névről eszembe jut, de, ha valakinek igen; akkor arra az esetre annak kompenzálására; mehetne oda még egy másik keresztnév. PL Andrea, Katalin, Odett, Patrícia, Laura, Emese, Gabriella, Donatella.
*ide "teljet"
azt hiszem; hogy "teljesen jó-" t akartam írni.
Tökéletes meg mint korrekt,teljesen viselhető, vállalható név, azt ott úgy értettem
A nem rossz-nem jó, meg hogy nekem nem kedvencem,de attól még jó, rendben van.
És amúgy szóval el lehet vonatkoztatni attól az asszociációtól, szerintme nincs vele gond.
Nekem a Medárd név tetszik. Valami miatt nagyon férfiasnak tűnik, a beceneve viszont nagyon aranyos Medi.
A Tekla viszont nem, nekem Tesla nagyon…
Én is azt hittem, hogy a Medárd női név, mert óvodában még úgy tanították :D Valószínűleg azért, mert nagyon szokatlan, senki nem hallott még a környezetében ilyen nevet viselő személyről, ezért mivel az akkori információik alapján teljesen fifty–fifty volt, hogy vajon férfi vagy női lehet-e így végül a nőit mondták be, hohy a gyerekek kérdése ne maradjon megválaszolatlanul :D
Az én életem során kizárólag abban a kontextusban került csak elő, hogy "Ha Medárd napján esni fog, akkor még további 40 napig eső lesz."
Egyébként az óvodás—kisiskolás koromban a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő "Tappancs" újság is női névként hivatkozott rá :D Úgyhogy félre lettünk informálva, kérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!