Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet csak úgy...

Miért nem lehet csak úgy szertartás meg minden nélkül temetkezni?

Figyelt kérdés
Pár napja beszéltük szüleimmel, hogy már félmillió alatt nem lehet megúszni egy temetést. Gondolom a hamvasztás se 10 ezerbe kerül. Szerintem ez borzalmas. Elüt a busz félúton az iskolába, és hajléktalanná válnak a szüleim, mert különben nem tudnak eltemettetni? Miért nem lehet azt csinálni, hogy írok egy végrendeletet (biztos ami biztos) amiben leírom, hogy semmilyen szertást és síremléket nem akarok, csak szedjék össze az illetékesek a maradványaimat, aztán úgy ahogy vagyok, ássák el a legközelebbi temetőbe, aztán jó van az úgy? Max egy adag hipoval vagy domestossal át lehet törölgetni, egészségügyi okok, értem én, de a többi tök felesleges, ha ezt én magam nem igénylem a család meg nem tudja kifizetni.

2023. jan. 28. 16:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Hamvasztas koltsegei csak, onnantol szuk korben magan megemlekezes a hamvak elszorasaval egy kedvenc helyen.
2023. jan. 28. 17:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ember felajánlja magát a tudománynak, tehát orvosi egyetemnek, akkor ők ingyen eltemetik hamvasztással az egyetem temetőjében.
2023. jan. 28. 18:20
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

Ne élj abban, hogy egy olyan világban, mint amilyet jelenleg élünk, "csak úgy lelépsz"!

Piszkos, rohadt, gátlástalan üzlet az egész létünk, - ha eddig nem vetted volna észre!

Próbálok rövid lenni:

Bankfiókokba kényszerítés - "pénzkímélés" címén, választási lehetőség nélkül.

Ha nincs interneted, internetcímed, rádiótelefonod, vagy elmúltál 40 éves, egyszerűen nem tekintenek rád emberként! - Szolgáltatások igénybevételének kikényszerítése, - többnyire itt is választási lehetőségek nélkül.

Szolgáltatási feltételek egyoldalú megváltoztatásának intézménye, - amely soha (!) nem a fogyasztó előnyére történik.

Profitorientált értékrend az élet összes területén, - kivétel nélkül, - élen az élelmiszer iparral, amely gyakorlatilag azt tesz a fogyasztóval, amit éppen kedve van, mert az árak egyoldalúan és folyamatosan csak emelkednek, a tápérték és a mennyiség pedig csökken. De említhetném itt az üzemanyagárak folyamatos manipulációját is! Az a lényeg, hogy mindenre rá lehessen és lehet is húzni a válságokat és a piaci környezetet!

Nyugdíjkorhatár folyamatos emelése - azzal párhuzamban, hogy a világ összes adója és járuléka nem elég arra, hogy emberi méltósággal múlhasson el az ember!

És itt van végül az elhalálozás!

Ha eltávozik valaki az élők sorából, akkor az üzleti környezetet a legkevésbé sem érdekli, hogy éjjel embert öl-e az elhunyt közvetlen hozzátartozói köre csak azért, hogy el tudja kotorni - és kibúvó sincs, mert a törvény is táplálja a maga bürokratikus eszközeivel, hogy ezt költséghatékonyan meg lehessen oldani.

Itt van a koporsós temetés!

Hetekig szambázik a temetést intézők köre, hogy miként tudja a legkevésbé fájdalmasan megúszni a kényszerű procedúrát, mire talál egy mezei fadobozt 150 ezerért, de ez nem úgy megy ám csak, hogy kifizeted, aztán kalap!

Ha hamvasztanak, akkor meg kifizetheted még a Paks-5 felépítését is - visszamenőleg, egyben!...

Fizetsz 3000 féle illetéket!

Tervezést - szervezést - - ügyintézést - végrehajtást!

Lapátkezelőt!

Pendelyes b@zit vagy sámánt, ill. varázslót!

Zenét, - színházat!

Rőzsét, - virágot!

Halotti beszédet és ebédet, - mert ha ilyeneket nem szervezel, akkor a gyásznép néz rád ferde szemmel!

...És a "Lyézus rongyba tekert középső lábát" is, - bokáig begipszelve!

És ezután jön a végrendelet, - ha volt, - meg a örökösödési tárgyalás, - amelyre nem az a jellemző, hogy békésen akar túl lenni rajta az összes érintettje!...

Ki van ez találva - és nem lehet megúszni!

2023. jan. 28. 20:20
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
Mert ebben az elaljasult, anyagias patkány világban ez is egy jó üzlet amivel az amúgy is épp összetört emberekből egy csomó pénzt ki lehet húzni. Az aljasság netovábbja.
2023. jan. 28. 23:18
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
Mi 2 évvel ezelőtt elvesztettük a középső gyermekünket. Nem akartunk se temetést, se szertartás, se fejfát, semmit, bár semmi köze nem volt az anyagiakhoz. Egyedül a hamvasztás ami kötelező ebben az esetben, mert magánszemély nem is hozhatja ki a kórházból az elhunyt testét. 100.000 Ft-ból bőven kijött volna, ha nem a legdrágább urnát választjuk, hanem a legolcsóbbat. Ha nem lennének rokonaim, engem egyáltalán nem érdekelne, mi lesz a testemmel, így én is azt tenném, amit a 12-es írt, felajánlanám a testem tudományos célokra. Akkor legalább haszna is van annak, hogy az ember meghal.
2023. jan. 29. 06:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#11: "Hamvasztas koltsegei csak, onnantol szuk korben magan megemlekezes a hamvak elszorasaval egy kedvenc helyen."

Azt már tudtommal nem lehet, csak illegálisan.

2023. jan. 29. 07:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosság. Üzlet. Önzőség. Én úgy csinálnám, mint a kutyák. Elköszönök mindenkitől, kimegyek valahova, elalszok meghalok. Persze ha lenne annyi természeti érzetem, mint nekik.
2023. jan. 29. 11:19
 18/19 Cubina ***** válasza:
32%

Az egyik lehetőség, ahogy írták fentebb is, hogy felajánlod a testedet tudományos célra, így még akkor sem volt haszontalan a születésed, ha ne adj' Isten egész életedben nem csináltál semmit.

A másik, hogy ha nincs semmi pénzük a hozzátartozóknak vagy nincsenek hozzátartozók, az állam akkor is elhamvasztja a holtestet és szétszórják vagy odaadják a családnak, hiszen nem heverhet az elhunyt a hűtőházban a végtelenségig, sajnos kell a hely a sok testnek. Temetni nem fog az állam a saját költségén, mert az sokba kerülne nekik. Sima jelzetlen gödrökbe nem dobhatják bele a pénztelen elhunytakat, mert később nem tudnák, hogy hová lettek az ilyen testek elásva és véletlenül ott ásnának újra. Meg hát értékes nagyon a temetői hely, pénztelenül nem lehet oda kerülni.

Egy régi osztálytársam decemberben hunyt el 47 évesen, szegénységben éltek. A két gyereke megmondta a kórházban, hogy nekik semmi pénzük nincsen sem szertartásra, sem temetésre.

Így mindenféle költség felszámítása nélkül nagyon hamar elhamvasztották, a hamvait pedig később egy egyszerű urnában odaadták a gyerekeknek, akik hazavitték. Ennyi volt a procedúra.

Nagyon sokan vannak így, hogy nem tudják kifizetni a temetést és rengetegen vannak, akik magányosan éltek, nem volt senkijük.

Egyébként meg nem túl valószínű, hogy te a szüleid előtt fogsz elhalálozni. Persze, előfordulhat, de van megoldás.

Írj egy közjegyző által hitelesített végrendeletet, hogy a szerveidet és a testedet felajánlod kutatási célokra, így tudni fogják hogy mi a teendő, ha esetleg hirtelen távoznál az élők sorából.

2023. febr. 16. 04:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Az unokatesóimat elhamvasztották.Kiutaztak Jugoszláviába és beszórták a tengerbe.
2023. ápr. 12. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!