A Zsolt keresztnév az a fiatalabb vagy az idősebb korosztályban elterjedtebb?
Szerintem vegyesen.
Egyik kollégám most ment nyugdíjba 65 évesen és Zsolt a neve, szomszédom bátyja 72 éves szintén Zsolt. 50 év körüli Zsolt ismerőseim is vannak, és vannak 20-30 asok is. Az ennél fiatalabbaknál 20 év alattiaknál szerintem már kevésbé elterjedt és a nagyon időseknél tehát a 70 felettieknél sem annyira elterjedt, de lehet köztük ugyanúgy csak kevesebb.
Szerintem a mai 30 év körülieknél a legelterjedtebb akkor a 90-es évek legelején ez is egyfjata "divat" név volt tudomásom szerint, ahogyan az Ádám, Dániel, Dávid stb... nevek.
Dávid név például a mai 25-50 körülieknél jellemzőbb szerintem 50 évnél idősebb Dávidot egyáltalán nem ismeek, 40 év körülieknél is talán egyet ismerek aki Dávid, viszont a 25-35 év körüliek pedig rengetegen vannak akiknek a nevük Dávid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!