Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A faluról másnak is a haszonál...

A faluról másnak is a haszonállatok, és/vagy a falusi (akár paraszt)emberek jutnak eszébe?

Figyelt kérdés

2023. jan. 24. 10:47
A kérdező szavazást indított:
Igen, a haszonállatok, és a falusi (paraszt)emberek egyaránt.
Inkább csak a haszonállatok.
Inkább csak a falusi emberek.
Egyéb dolgok jutnak eszembe a faluról.
22 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Meg a rengeteg kóbor kutya.
2023. jan. 24. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Nekem gyakorisok jutnak eszembe, akik ugatnak fotelbol
2023. jan. 24. 10:56
 3/8 Metionin ***** válasza:
66%
Nekem a buszozás. Anno ahol felnőttem, a környékbeli falvakból hozzánk kellett bebuszozni a gyerekeknek a suliba, így a falu az tkp összemosódott a buszozással, mert minden gyerek rongyolt menza után, hogy le ne késsék a buszt (utána csak 2-3 óra múlva ment másik).
2023. jan. 24. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Nekem az, hogy nincs munka vagy nagyon rosszul fizet, és , hogy minden messzebb van....jóval messzebb...
2023. jan. 24. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Mivel nagymamám falusi, nekem az ő faluja, egészen konkrétam az ő környéke jut eszembe, amikor azt a szót hallom, hogy falu - és abban a szomszédságban csak tyúkokat tartottak egy ideig, aztán azt sem, így nem a mezőgazdaság jut eszembe. A falusi emberek már inkább, de abból sem a dolgos paraszt típus, mert nem nagyon voltak olyanok a faluban akkor, amikor én megfordultam ott és emlékszem rájuk (ha már kell vmit mondani, inkább a szakadtan / ízléstelenül öltöző és pletykáló népség, otthonkás telenovella/barátokköztnézős nagyik stb.-k... tudom, nem minden faluban ilyenek, de ott jobbára velük hozott össze az élet). Ami még eszembe jut, az a sok zöldterület, mezők, kisvasút, tipikus falunapok mulatós zenével, táncos műsorral, hagyományos magyaros kajákkal és péksüteményekkel rogyásig.
2023. jan. 24. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az hogy egyetlen egy dolgot tudnak ott csinálni az emberek, fát vágni. Mást se hallasz csak a láncfűrészt.

Jó, néha kocsmába is járnak.

2023. jan. 24. 14:53
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Megmondom, nekem mi jut eszembe. Egy kis erdő a ház körül, egy kis tó, meg jó nagy kert, ahol vegyszermentesen és talajforgatás nélkül megtermelem a betevőmet. Emberek jutnak eszembe, akik mind ismerik a másikat, és ha idejük engedi beszélnek is velük. Nem lépnek át az utcán fekvő eszméletlen embereken. Eleget, 40 évet laktam városban ahhoz, hogy tudjam, ott valóban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem! 23 éve költöztem vidékre, és amíg a karomat emelni tudom, nem is vágyom vissza. A barátai szinte inden hétvégén itt vannak, irigykednek rám, de tenni egyikük sem akar hasonló körülményekért. D
2023. jan. 28. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Mivel én faluban lakom, ezért nekem az otthonom jut róla az eszembe. A földutak és kertek a házunk mögött, a kilátás rá amikor lemegy a Nap.

Illetve az a sok kisgyerek, akik kint játszanak az utcánkba😊

Na meg persze a sok pletykás öregnéni, akik kiabálnak át egymásnak a szomszédba, vagy az ablakból kukkolnak😂

Jaj és az amikor kint vagyunk és természetesen nincs pad vagy valami amire le tudsz ülni ezért mind letelepszünk az árokba és oda kiülünk ilyen jó parasztosan😂

2023. jan. 29. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!