Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok.másként, ha...

Mit csinálnátok.másként, ha újrakezdhetnétek az életeteket?

Figyelt kérdés
Kezdem én: nyelvet tanulnék, es külföldi ösztöndíjra mennék. Illetve mentem volna.
2023. jan. 22. 20:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Én 30 éves vagyok. 23 voltam, amikor bejött a CSOK és elindult a lakásárak drágulása, amióta a saját lakás önerőből elérhetetlen cél. Éppen ezért én 18-23 éves korom között dolgoznék annyit, hogy tudjak lakást venni. Ha kellene, külföldön robotolnék vagy olyan pályát választanék, amivel lehet tőkét szerezni fiatalon.

A lényeg, hogy mindenképpen akarnék 23 éves koromra lakást venni valahogy. Mert ha nincs saját lakásod, nincs saját szabad életed.

2023. jan. 23. 03:05
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Egyik exemmel sem jöttem volna össze. Inkább választanék egy rendes srácot, akivel csak elhidegülünk, de nem okoz traumákat. Így lenne tapasztalatom, mielőtt megismerkednék a mostani párommal, de 2021 ősz helyett 2019 nyarára hoznám, ha lehet ilyet.

Sokkal többet törődnék a külsőmmel, nem híznék el, már 13-14 évesen megtanulnék jól kinézni és így jó csajként mennék gimibe.

Elmennék egyetemre másik városba, hogy már ilyen fiatalon külön lakjak, meg legyen valami papírom, mert sokakat csak az érdekel, hogy huuu diploma akkor te biztos okos vagy, az mindegy, hogy azzal el tudsz e helyezkedni. Az angol tudásomat is felsőfokúra hoznám már gimiben és igyekeznék megtartani, mert most papíron B2 de a valóságban inkább A2 már a tudásom.

Au pair lennék Amerikában, ott utazgatnék is. De erre nem volt lehetőségem, most meg már idős vagyok hozzá.

Tudom erről nem én döntök de én szívesen jártam volna magán iskolába, van egy amiről jókat hallottam, szerintem egészen más, jobb ember lennék kevesebb sérelemmel, meg jobb jegyeim is lettek volna.

De jobb lett volna amúgy előbb születni, ma már nem veszel segítség nélkül lakást, a mai 50-60 éveseknek az ismeretségi körömben mindnek lett saját lakása már 20-on évesen.

2023. jan. 23. 09:05
 13/17 A kérdező kommentje:
Az aupair-segrol jutott eszembe, hogy en meg stewardess akartam lenni. Gimiben nekem is jobban ra kellett volna fekudni az angolra es egyetem utan elmenni repkedni par evet. Osszessegeben batrabbnak kellett volna lennem, egy csomo lehetoseget kihagytam az eletben.
2023. jan. 23. 09:09
 14/17 anonim ***** válasza:
62%

Gimis koromig nem változtatnék, de akkor, mondhatni, bőven:

-figyelnék, hogy a sportnál ne csak a két véglet legyen (semmi, vagy egyszerre 2-3)

-a németet jobban meghajtanám, ha kell akár nyáron, ami a második idegen nyelvem. Gimiben hamar meglett az angol C1, és sajnos utána csak ültem a babérokon. Nem kellett volna sokkal többet beleadnom akkor és németből is meglehetett volna a B2. Most ez az új célom, de gimisként azért egyszerűbb lett volna.

-jobban vigyáznék a bőrömre. Nem is örököltem túl jó bőrtípust, nem is tudtam sokáig hogyan törődjek vele kellően.

-több időt töltenék a korosztályommal, barátaimmal, többet mennék el itthonról, több (minőségi) élményt gyűjtenék.

-jóval hamarabb leküzdeném a gátlásaim, és hamarabb foglalkozni kezdenék a szorongásommal, önbizalomhiányommal.

-nem foglalkoznék (annyit) mások véleményével

-hamarabb önállósodni kezdenék

-pár konkrét szituációban máshogy reagálnék (konkrétan: kiállnék magamért bizonyos sérelmek után)

2023. jan. 23. 12:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Sokkal többet lógnék suliból, szinte megállás nélkül wowoznék, de már legelején a legkeményebb szerveren, amikor a szerelmemmel lennék, próbálnám maximalizálni a minőséget, nem csak kamasz hülyeként ellébecolni. Kb ennyi.
2023. jan. 23. 12:33
 16/17 A kérdező kommentje:
#14-es a némethez tudok csatlakozni. Gimiben (ami nekem már jó régen volt) meglett a B2, az elég volt a diplomához. Úgyhogy az egyetem alatt nem tanultam semmilyen nyelvet, ez hiba volt.
2023. jan. 23. 12:55
 17/17 anonim ***** válasza:
88%

Tanultam volna éjjel nappal, az iskola telibeszarása helyett, és valszeg ilyentájt végeznék az egyetemmel is.

Ehelyett 23 évesen még érettségim sincs, egy olyan munkahelyen vagyok ahova szerencse+protekció és minimális tapasztalat miatt vettek fel, szja mentesen is közepesen szar fizetéssel.

2023. ápr. 4. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!