Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális hogy engem transz...

Normális hogy engem transz emberként nem zavarnak a homofóbok/transzfóbok?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom hogy Rowlingot bojkottálják és leszólják hogy ha megveszed az új HP játékot azzal őt támogatod és transzfób vagy. Vagy hogy hazai példát mondjak, Sythex kinyilvánította a (negatív) véleményét a témáról, amire egy non-binary videós, Sixto elég feldúltan és degradáló stílusban reagált. Engem valahogy ez az egész nem tud érdekelni, ezt gondolja, oké, kit érdekel. Sythex videóit elég régóta nézem, és számomra nem lesz kevésbé szórakoztató, nem fogom emberileg kevesebbnek tartani, mert van egy véleménye.

2023. jan. 22. 18:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Engem annyira nem érdekel, hogy most hallok róla először.
2023. jan. 22. 18:18
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Az, hogy az ilyen külföldi, online drámázások nem érdekelnek, szerintem 100%ig normális,egészséges.

Max az lenne a fura, ha a való életben látnád hogy valakit szarrá vernek az utcán mert meleg, a te reakciód meg annyi lenne, hogy "szép munka, srácok👍"

2023. jan. 22. 18:25
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 Nyilván az ilyenekre reagálnék, de nem azért mert "úristen lmbtq" hanem mert ha valakit fizikailag bántalmaznak valami miatt, legyen az bármi, arra szerintem minden normális ember reagál és minimum ellenérzést vált ki belőle.
2023. jan. 22. 18:38
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem normális.

Amikor valakit az utcán vernek, az általában onnan indul, hogy elég magabiztosnak érzik magukat a transzfóbiájukban/homofóbiájukban. Amit a világ Rowlingjai és Sythexei a szavaikkal megerősítenek.

2023. jan. 23. 15:06
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
#4 Mit mondott (konkrét idézettel) rowling, ami erőszakot szülhet?
2023. jan. 23. 15:36
 6/13 anonim ***** válasza:
23%

"#4 Mit mondott (konkrét idézettel) rowling, ami erőszakot szülhet?"

Nyílván ő nem búzdított senkit, de elindította őket a homofób/transzfób lejtőn.

Plusz a drága barátai már igenis mindtak ilyen dolgokat.

J. K. Rowling egy utálos személy kérdés nélkül. Amikor néhány rajongója figyelmeztette őt, hogy homofóbok Twett-jeit szívecskézte egyszerűen letíltotta őket

2023. jan. 26. 14:22
 7/13 anonim ***** válasza:
19%
Mármint azokat títltotta, akik figyelmeztték őt
2023. jan. 26. 14:33
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
engem homoszexuális emberként az zavar, hogy sok a beadandóm, már megint menni kell dolgozni, elfogyott a csokoládé a konyhámból, elkaptam a taknyos náthát, mindenféle magánéleti problémám van, meg mit tudom én mi. ilyenek zavarnak. nem az, hogy vmi random celeb milyen hülyeséget beszél össze. az viszont már zavar, amikor a társadalom "szolidaritás" meg "elfogadás" címszóval elvárja, hogy te a szíveden viselj mindenféle drámát meg nyomort meg baromságot, pedig így nem lehet élni.
2023. jan. 26. 21:40
 9/13 anonim ***** válasza:
64%

"Nyílván ő nem búzdított senkit, de elindította őket a homofób/transzfób lejtőn."

Felejtsd el ezt a csúszós lejtő érvelést. Nem csak két véglet létezik és közte a légüres tér. Hogy valaki kritikát fogalmaz meg azzal az állásponttal szemben, hogy a transz nőket minden tekintetben ugyanúgy kéne tekinteni mint a cisz nőket attól még alapvetően nem lesz transzfób, és ez nem vezet erőszakhoz a transz emberek ellen. Ha jól értem Rowling annyit mond, hogy az teljesen oké hogy valaki transz, mindenkinek lehet az a gendere amivel azonosulni tud, viszont a cisz nők a biológiai nemük miatt végső soron mégis különböznek tőlük, amit figyelembe kéne venni. A gyakorlatban is az élet több területén konfliktushoz vezethet ha nem vesszük figyelembe a különbségeket, pl. női versenysportokban a transz nők megjelenése. Ez miért ne mondhatná ki valaki? Elég nevetséges ez a radikális attitűd, "aki nincs velünk az ellenünk van" mentalitás. A legtöbb ember nem radikális, hanem egy mérsékelt állásponton van jóval árnyaltabb a kép ennél. Ha valaki egy ilyen álláspontra helyezkedik mint amit fentebb vázoltam, az nem valami belépő ahhoz hogy évekkel később majd haláltáborba akarja deportáltatni a transz embereket, ne röhögtesd már ki magad hogy ennyire lebutítod a valóságot. Elég szánalmas hogy nem lehet semmiről saját álláspontod, véleményed, mert ha nem fogadsz el kritika nélkül egy nézőpontot akkor már hergelik a tömegeket, megbélyegeznek és hadjáratot indítanak ellened.

2023. jan. 26. 22:20
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

#6 Azok között, akik ténylegesen erőszakosak a transzokkal, vagy diszkriminálják őket, és azok között, akik vevők a rowling felé 2nd wave feminizmusra, ami felismeri a biológia alapján történő elnyomást, NINCS átfedés.

Egy szélsőjobbos ember sem fogja végigolvasni rowling írását a genderkritikáról és a nemi megkülönböztetésről, nem hogy azért menjen gciskedni a helyi transzokkal, mert túlságosan a szívére vette, hogy jaj, meg kell védeni a nőket, mint társadalmi osztályt az elnyomó crossdresser férfiaktól. Az, akiktől tartani kell, pont nem rowling célközönsége, sőt, nekik rowling pont ugyanaz a kategória, mint a transzok (az egyik femináci, a másik b..zi - egyre megy nekik).

Ezért full semmitérőek ezek az online vergődések. Csak azzal van bajotok, aki nem vallja a nézeteiteket (sokszor jó okkal) - az ilyeneket minden létező módon megbélyegzitek, köréjük építitek az összes vitapontokat, és nekik tulajdonítotok minden rosszat, míg a rowling féle intellektuálisok, és a követőik pont nem azok, akik tényleges veszélyt jelentenek a transzokra. Ez a szélmalomharc pedig semmit sem ér el a való életben, hanem mindenki számára több kárt okoz, mint hasznot.

2023. jan. 26. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!