Mennyivel nehezítette meg az életed az utóbbi hónapokban bekövetkezett áremelkedések?
Annyiban, hogy már sajnálom a legtöbb dologra a pénzt. Próbálok egészségesen élni, de azért már tényleg meggondolom, hogy mire költök, mert nem akarok 800-1000 Ft-t otthagyni egy olyan termékre ami például csak egy tk száz tészta.. persze muszáj, de attól még sajnálom rá.
Régen szerettem bevásárolni azért meg nézelődni és kitalálni új dolgokat, de manapság mikor ilyen 30-50 ezres bevásárlásokat kell csinálni ahhoz, hogy 1,5-2 hétre bevásárolj akkor azért elmegy a kedvem tőle.
Őszintén szólva az égvilágon semmit nem érzek belőle.
Ennek az az oka, hogy noha drasztikus áremelkedések vannak a piacon, de életemben először magyarországon elérhetg viszonylatban korrekt bért kapok a munkámért. Sokkal jobb életszínvonalon élek a jelenlegi gazdasági helyzet mellett a tisztességes fizetésemmel, mint korábban, amikor még a jelenlegi árakhoz képest jóval olcsóbban volt elérhető a fogyasztási cikkek csaknem egésze, viszont olyan nevetséges összegekkel honorálták a munkámat, időmet, és befektetett energiámat, hogy valósággal nyomorogva éltem, és egy zacskós virsli már ünnepi lakomának számított a heteken át magában fogyasztott üres kenyér után.
Élelmiszerek terén így az én esetemben hatványozott könnyebbség érződik a korábbi mindennapjaimhoz képest, személy szerint semmilyen negatívumot nem érzek belőle. A benzin/gázolaj ára pedig nem érint, mert nincs saját személygépkocsim, és nem is szeretnék fenntartani egyet, mert jelenleg egyedül élek a fővárosban, így ebben a helyzetben értepmetlen pénzkidobásnak tartom, semmi többnek.
Úgyhogy én személy szerint jelenleg nem tapasztalok belőle semmit, számomra jelenleg semmilyen érdemi nehézséget nem okoz.
#7, Nagyon köszönöm! :D Ritkán kapok őszinte elismerést.
Rengeteget dolgoztam azért, hogy végre emberhez méltó fizetést kapjak. Hazánkban ez sajnos nem alapvető norma. Gutaütés engem is rendszeresen ért az árakat szemlélve a boltokban, csak engem nem most, hanem életem eddigi szakaszaiban :D
Baromira nem örülök, de egyébként meg valahol jó, mert mi eléggé pazarló életmódot folytattunk.
Pénzt kb ugyan annyit költünk, de tudatosabbak vagyunk minden téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!