Nagyon egyedül érzem magam. Szerintetek mi a baj velem?
Leírnám az egész történetemet mert szerintem így tudtok a legjobban megérteni.
Anyu és apu nem voltak házasok amikor megszülettem.
Fél-egy éve ismerték egymást talán mikor velem terhes lett anyu.
Apu egy alkoholista, züllött, kiabálós elmebeteg volt.
Anyut ütötte verte amikor terhes volt velem azért,hogy ne szülessek meg. (Anyu elmondása szerint)
Mivel anyunak elege volt apuból és nem akarta magát általam hozzákötni ezért elakart vetetni, csak aznap amikor történt volna az abortusz akkor felhívták a kórházból,hogy elkeverték a kartonját és újra kellene minden vizsgálatot csinálni,hogy elvégezhessék a műtétet.
Így maradtam életben.
Van egy 20 évvel idősebb bátyám aki születésemtől gyűlölt.
Anyu szerint azt mondta amikor először meglátott,hogy pinokkió vagyok meg zabigyerek.
Mielőtt anyu meg apu megismerkedtek azelőtt kb fél évvel vált el anyu a férjétől aki az akkor 19 éves tesómnak az apja volt.
Tesóm nagyon féltékeny volt apura és zavarta,hogy ott él anyával ezért ő is sokszor odahozta az ő apját amiből irtózatos ordibálások voltak.
Tesómnak akkor már volt családja, de mivel nem volt saját lakásuk ezért odaköltöztek anyuhoz a feleségével meg a lányával.
Így születésemtől 2 éves koromig így teltek el a napok.
Ordibálással.
Tesóm lányával sokáig nem beszéltünk a családi dolgok miatt de pár hete írogatunk egymásnak és hát ugyanúgy szenved a régi dolgoktól ahogyan én.
Ugyanúgy C-PTSD diagnózist kapott ahogyan én.
Mesélte,hogy volt olyan,hogy mi éppen játszottunk a szobában amikor az ő apja (vagyis az én tesóm) meg az én apám egymást kergették ordibálva a késsel meg megakarták ölni egymást.
Én ezekre nem emlékszem. Nincs egyetlen emlékem sem csak amit anyu elmondott meg amiket most tesóm lánya.
Arra emlékszem viszont,hogy az utcán is verte apu anyut amikor ott voltam vele. Meg ordítozott.
Volt olyan,hogy apu idegbajt kapott és anyu szeméhez vágta a hintőporos dobozt és anyunak levált a szemlencséje. Akkor műtötték meg és azóta szemüveges.
Emlékszem,hogy sokáig bepisiltem kiskoromban meg lefordultam éjjelente az ágyról és a földön keltem fel.
Apuval egyszer találkoztam 2 éve és akkor mesélte,hogy engem senki nem szeretett a családban kicsiként.
Volt olyan,hogy 2 év körül lehettem és tesóm feleségével meg a lányával sétáltunk a forgalmas utcán. A lánya kezét fogta de apu elmondása szerint az én kezemet nem fogta meg senki. Ott kullogtam egyedül mögöttük.
Emlékszem arra is,hogy voltak plüss játékaim és tesóm felesége mindig elvette tőlem őket,hogy az a lányának a játéka. Bezárta az ajtót,hogy ne tudjak kijönni és elvenni a játékomat.
Apu buszsofőr volt és mivel anyu korán visszament dolgozni ezért nem volt aki vigyázzon rám.
Sokszor apuval mentem hajnalok hajnalán busszal.
Apu elmondása szerint “ágyat bontott” az üléseken nekem és ott aludtam.
Aztán egy éjjel amikor apu kocsmában volt akkor anyu összepakolta a cuccainkat és legyalogoltunk a sötétben 10km-t a mamához mert busz már nem ment.
Mivel az erdőn keresztül mentünk ezért nem volt rendes világítás és anyu esett kelt. Eltört a szemüvege is.
Erre viszont emlékszem tisztán.
Sokszor jött apu hozzám látogatni de anyu nem engedte,hogy elvigyen. Mindig sírtam…
Ezekre már mind emlékszem.
Egyszer odajött a suli kerítéséhez amikor elsős voltam és adott be nekem cukrot és azt mondta mennyire szeret és én nagyon sírtam.
Aztán rá 1 évre lemondott volna rólam 10.000Ft-ért,hogy anyu új férje a nevére vehessen.
Aztán ő sem akart egy idő után a nevére venni.
Úgy érzem engem senki nem akart ezen a világon soha.
Nem tudok beilleszkedni a munkahelyemen sem mert állandóan minden szarért bocsánatot kérek és ezzel idegesítem a munkatársaimat.(jogosan)
Sokszor kaptam pánikrohamot az egyetem alatt is és kórházban is többször voltam.
Manapság kezdem azt érezni,hogy kezdek teljesen becsavarodni.
26 évesen tele vagyok adóssággal, nincs párom és egy csőd vagyok.
Jelenleg Ausztriában dolgozom irodában de itt is rettenetesen egyedül érzem magam. Nincs senki akivel beszélhetnék vagy akit érdekelnék. Úgy érzem,hogy mindenkit addig érdekelek amíg megoldást találok az ő problémájára vagy támogatom lelkileg.
Aztán mikor rendbe jön akkor már nem kellek.
Miért vagyok ilyen nyomorúságos?
Egyszerűen nem tudom a múltat sem kitörölni a fejemből.
Úgy érzem elmebeteg vagyok….
Mit gondoltok rólam?
L
Bocsi ha kicsit össze vissza írtam.
Nem nagyon tudok fogalmazni ha érzelemről van szó.
Én végig olvastam és válaszolok is.
"Szerintetek mi a baj velem?" Mivel bántalmazó közegben nőttél fel, sikeresen lerombolták az önbizalmadat, te meg megrekedtél az áldozat szerepben és állandóan a múlton pörögsz.
"Egyszerűen nem tudom a múltat sem kitörölni a fejemből." Nem is kell, most vagy rágódsz a régi dolgokon és leéled az életed ezeken gyötrődve, szorongva. Ami lássuk be nem egy igazán csábító életút, vagy elfogadod, hogy igen ez van, változtatni a megtörtént dolgokon nem tudsz, de te magad igenis tudsz változni és nem hagyod, hogy mások baromsága tönkre tegye az életedet. Másoknak is volt rossz gyerekkora, sőt mikor azt hinnéd, hogy rosszabb már nem lehet, hát megnyugtatlak, hogy bizony lehet. Na és akkor mi van, úgy kell felfogni az egészet, mint egy megoldandó problémát, oké most ez történt, megoldom és megyek tovább. Az elfogadás a kulcsa mindennek, ha egyből így teszel, akkor nem is gyászolsz és nem azért, mert elfojtod. Alkalmazkodsz az új körülményekhez és úgy cselekszel, hogy neked jó legyen. Az a lényeg, hogy dolgozz rajta, mert magától nem fog, megoldódni a mostani helyzet, hacsak nem szerzel újabb traumákat amik változást hoznak és megerősödsz. Bocsánatot meg ne kérj minden után, mert nagyon idegesítő, én sem kérek azért, mert ilyen hosszúra sikerült ez a válasz. Ja és nem vagy elmebeteg, mentális problémáid vannak, de olyan emberek is vannak, akiknek az a munkája, hogy a hozzád hasonlókon segítsen, aztán van akinek ez használ másnak meg nem. A lényeg meg, hogy még fiatal vagy a világ sem dőlt össze, ha meg mégis akkor pedig: azért zuhanunk a mélybe, hogy megtanuljunk kimászni belőle.
Van kedved beszelni? Engem sem akartak a szuleim csakva penzt amit utanna el ittak. Az en apam is verte anyam mikor terhes volt a tesommal. A 2 idosebik tesomat is mindig verte. Mikor en megszulettem akkor mar a tesoimat nem verte es engem sem csak ordibalt allandoan es nem torodott velunk, folyton ivott..
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!