Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed Petőfi Sándorról?

Mi a véleményed Petőfi Sándorról?

Figyelt kérdés

2023. jan. 18. 10:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%

Írástudó szexorientált örökmozgó.

A modern hadviselés alapjait ő fektette le kortársait megelőzve már XIX. században. -Állandóan mozgásban volt, mint egy sajtkukac és ahová be tudta tuszkolni a LAN-kábelt, azt az objektumot vagy élőlényt kegyetlenül meg is pisztolyozta!

Amerre járt firkált ész nélkül...

Reménytelen kategória!

2023. jan. 19. 01:17
 12/22 anonim ***** válasza:
40%

[link]

Ez azért érdekes…

2023. jan. 20. 09:41
 13/22 anonim ***** válasza:
18%
Magyargyűlölő volt.
2023. márc. 9. 00:24
 14/22 anonim ***** válasza:
18%
Szlovák volt. A szlovákok meg jogosan fel vannak háborodva hogy magyarosítjuk a történelmi személyiségeiket (nem Petrovic az egyetlen). Ezzel csak rászolgálunk az elnyomó szerepünkre, amire még büszkék is vagyunk. Megérett a magyar nép, hogy pusztuljon...
2023. márc. 17. 17:38
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

Ne zavarjon hogy itthon született és magyarnak vallotta magát, a magyar volt az anyanyelve….

Amúgy hogy pontosan ki volt szlovák abban az időben az még a történészek számára is vitatott

2023. márc. 17. 17:42
 16/22 anonim ***** válasza:
23%
Mindkét szülője szlovák volt és azok összes felmeője. Nem az számít ki hol született, hanem hogy milyen a származása. Márpedig ők szlovák földről az alsóbb földre költözött szlovák család voltak, és ezt sosem tagadták. Liszt is ezért osztrák, attól függetlenül, hogy a fasiszták magyarnak hazudják.
2023. márc. 17. 17:54
 17/22 anonim ***** válasza:
80%
Meg Szlovákia sem volt abban az időben és a mai Szlovákia full észak Magyarország 😂😂
2023. márc. 17. 17:58
 18/22 anonim ***** válasza:
31%
A szlovákok évszázadok óta slovensko névvel illetik a szlovákok lakta területeket. Itt senki nem beszélt az államokról csak a nemzetiségről, szóval ezt hülyeség idekeverni.
2023. márc. 17. 18:02
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

A magyar és szlovák történészek között komoly viták vannak arról, hogy a történelmi Magyarországon belül mikortól és milyen értelemben beszélhetünk szlovákokról.

Tessek meg történészek sem tudjak a tutit…. Akkor mi honnan tudjuk?

Én ennek pont utána akartam nezni mert nagyon érdekel Petőfi elméje, élete

És a mai napig nem találtam egy konkrét választ hogy most szlovák volt e vagy sem….

Az viszont fix hogy a mai Szlovákia 100ig észak Magyarország volt.

Mivel annyira nem vagyok benne a témában így nem tudom hogy észak Magyaroszágon miért éltek volna szlovákok és hogy utána honnan települtek be ugye mikor észak mo bol Szlovákia lett

De Petőfi akkor is itthon született és magyarnak vallotta magát, ez volt az anyanyelve

Genetikailag meg úgysincs különbség köztünk

2023. márc. 17. 18:11
 20/22 anonim ***** válasza:
31%

Az viszont fix hogy a mai Szlovákia 100ig észak Magyarország volt.

De nem tudom mi ez a bekattanás, senki nem állította az ellenkezőjét.

nem tudom hogy észak Magyaroszágon miért éltek volna szlovákok és hogy utána honnan települtek be

Vagy te komolyan azt hiszed, hogy Szlovákiában mindenki magyar és az is volt? XD A hegyvidékek sosem voltak magyar többségűek...

Szlávok már a 700-as évektől élnek a Tátra vidékén, mindegy, hogy mióta nevezik szlováknak, de az 1700-as évek végétől már egészen biztosan, és 48-ban a nemzeti ébredés során ki is teéjesedett a nemzeti öntudat, úgyhogy simán nevezhető a szláv származású Petrovic szlováknak, ahogy Kossuth és környezete is...

2023. márc. 17. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!