Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire elég egy...

Szerintetek mennyire elég egy 300.000 Ft-os nettó fizetés az alábbi esetben ma?

Figyelt kérdés

A pár férfi tagja dolgozik, a női tagja munkát keres, de gyereket terveznek a közeljövőben. Van egy tehermentes ház, ami enyhén felújítandó. 1-2 milliót biztos rá kell költeni, de max hármat. Van pár millió megtakarításuk.

A 300.000 Ft-ot a férfi keresi, egyéb jövedelmük nincs, sem segély és társai jelenleg. Nem nagyigényűek, csak egy egyszerű de tisztességes életet szeretnének.

2023. jan. 15. 17:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Nőként mondom, hogy nem csinálnék senkinek gyereket, akinek nincs önmagában is stabil háttere és legalább 1-2 év folyamatos főállású munkaviszonya. Nem is gondolkodnék úgy gyerekvállaláson, hogy az én 300 000-es fizetésemből él jelenleg is két felnőtt.

Egyébként önmagában ez az összeg saját lakásban elég egy kényelmes élethez egy főre, nincs vele semmi baj ilyen szempontból. Minden más szempontból problémás.

2023. jan. 15. 19:38
 12/30 anonim ***** válasza:
78%

El vagytok szállva nagyon. Pulya és kocsi kellene, közben az asszonynak csupasz a valaga, apukának meg egy főre elég kényelmesen a jövedelme.

Ez nem egy disney mese.

2023. jan. 15. 19:40
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

300 ezer nagyon kevés.

ide kb 400 minimálbér kéne.

2023. jan. 15. 19:45
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy tehermentes ház"

ha nő dolgozni fog, akkor mindenképpen jó lesz.

2023. jan. 15. 19:46
 15/30 anonim ***** válasza:
82%
Egy munkanélküli miért akarja magát felcsináltatni? Nem elég kiszolgáltatott már így is?
2023. jan. 15. 19:48
 16/30 A kérdező kommentje:
Van munkája, jelenleg. Elsődlegesen azért csak a férfi 300.000-es keresetét írtam, mert ez a rosszabbik eshetőség hogy a nő a neme miatt esetleg nem fog munkát találni.
2023. jan. 15. 19:59
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

Ha a nő nem talál munkát a gyerek születése előtt, kb ilyen "támogatásokkal" számolhatnak:

- havi 26 ezer ft gyes

- havi 12 ezer ft családi

- szüléskor egyszeri kb 60 ezer ft-os támogatás

Na az a 60 ezer bőven elmegy a babaholmikra (sőt édes kevés rájuk), tehát marad havi 38 + a meglévő 300. Ez 110/fő, nulla megtakarítás mellett. Addig jó, amíg a gyerek anyatejes és a rokonság ad ruhát, játékot, babakocsit stb, úgy a gyerek 70-80 ezrét félre lehet tenni. De ha bármi baj van (tápszeres, laktózérzékeny, tornára kell járatni...) akkor a ráeső 110 ezerhez máris komolyabban hozzá kell nyúlni. Aztán a későbbi elhelyezkedés is problémás, bölcsibe csak munkáltatói igazolással veszik fel, aztán ki alkalmazna egy 2 éves gyerek mellől eljövő anyukát, akinek 2-3 éve nincs munkája se? Tehát 3 éves koráig muszáj lenne otthon maradni, kvázi esélytelenül arra, hogy dolgozhasson a nő.

Ez így nagyon rizikós. Inkább legyen mindenkinek munkahely, legyen befejezve a ház, ha nagyon muszáj, megvehetitek az autót (de csak mondom, nem a benzin az egyetlen költsége), de amíg ez + a gyed, csed jogosultság nincs meg, kész öngyilkosság gyereket vállalni.

2023. jan. 15. 20:15
 18/30 anonim ***** válasza:
15%

Teljesen elég

(mi 4en vagyunk kb 360ból)

2023. jan. 15. 20:25
 19/30 A kérdező kommentje:

Én személy szerint nagyon minimumon elvagyok, de a párom sem az a tipikus költekezős. Nőből van, tehát jobban szeret ide-oda eljárkálni, ott hagyni egy kis pénzt, de csak egészséges mértékben. Tényleg nem vagyunk nagyigényűek.

Ezen kívül amit tudunk megcsinálunk mi magunk is, pl sütünk kenyeret otthon ami jóval olcsóbb a boltinál. A lakást sem fűtjűk 18 foknál fentebb.

2023. jan. 15. 20:40
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Le leszek pontozva, de én nem értem az ilyen emberek mi a jó büdös fenének vállalnak gyereket?

Tudom a szeretet a fontos, és azt csak és kizárólag szegénységben lehet megkapni mert gazdag ember nem szereti a gyermekét... Ezen lépjünk túl.

Addig oké, hogy ti elvagytok "minimumon" de egy gyereket is beleszülni a minimumba szerintem szimplán csak szemétség. Nyilván ha az a cél, hogy legyen +1 jövőbeni gyári munkás akkor hajrá.

2023. jan. 15. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!