Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted a férfiaknak vagy a...

Szerinted a férfiaknak vagy a lányoknak vannak jobb lehetőségei az életben?

Figyelt kérdés
Szerintem nem azonosak a lehetőségek.

2023. jan. 12. 11:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%

"Na, megint kezdődik. A gyakori alternatív valóságában minden nő minimálbért keres hatvankettő diplomával is a k*cs*g nyolcosztályos pasi kollégája mellett aki milliókat keres ugyanabban a pozícióban 🤣"

Így lehet kiforgatni amit a másik ember mond!

Felnagyítani és bagatellizálni!

2023. jan. 12. 11:54
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

7, jaj, de kis idealista vagy:D Cuki:D

Szerinted régen nem tették fel azt a kérdést, hogy kinek jobb?

Jó, azt, hog ykinek van több lehetősége, azt valóban nem, hisz egyértelmű volt a válasz.

2023. jan. 12. 11:54
 13/20 anonim ***** válasza:
49%

"Nem mondtam hogy sokkal többet, csak valamivel többet!"

Ismét kérdezem: melyik hatökör főnök fizetne akár csak 5 forinttal többet egy férfi alkalmazottnak mint egy nőnek?

Plusz nagyon kíváncsi vagyok hogy szerinted ez hogyan működik a gyakorlatban.

Közfoglalkoztatottként ahol ugyanannyi egy bérsávon belül mindenki fizetése ott hogyan nyernék a heréim révén akár csak plusz 1% fizetést?

Vagy egy bértárgyalásnál ahol ÉN adom meg a bérigényemet ott hol jön képbe a heréim megléte?

Hallgatlak ha meggondolnád magadat és hajlandó leszel érvelni is. Veszekedni én sem szoktam. Én vitázok.

2023. jan. 12. 11:57
 14/20 anonim ***** válasza:
12%

12#

Na lássuk csak mikre volt lehetősége a NEM arisztokrata férfiaknak az 1900-as évek előtt (tehát a férfiak 99%-ának).

-bányászati munkásnak lenni

-gyári munkásnak lenni

-napszámosnak lenni

-egyéb nehéz fizikai munkát végezni (nem olyan kafa juhászként kinn a mínusz 20 fokos hidegben őrizni az Alföldön a birkákat a nádifarkastól...)

Ja, és meghalni egy csatában (1950-es évek előtt a háborúk meghatározó részei voltak az életnek. Mi kivételes korszakban élünk, hogy az utóbbi 70 évben nem volt Európában kontinentális léptékű háború).

A férfiak 99%-ának ezek voltak a lehetőségei.

Értelemszerűen a biológia tette a pontot a sztori végére, nevezetesen azzal hogy a férfiak összizomtömege kb 40%-al nagyobb mint a nőké, plusz nincs havi vérzésük ami 3-5 napra kvázi munkaképtelenné tette volna őket.

Ezt hívják képességek szerinti munkamegosztásnak.

2023. jan. 12. 12:05
 15/20 anonim ***** válasza:

14,...és?:D

Beszéltem én bármi ilyesmiről? Vagy félreszámoztad a megszólítást, vagy mi?:D

Én azt mondtam, hogy ezt a vitát már évezredekkel ezelőtt is vívták. Arról, hogy kinek volt igaza, arról minek nyilatkozzak?

2023. jan. 12. 12:20
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem azonosak, de kb egyforma mértékűek
2023. jan. 12. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:
57%
A férfiaknak szélesebb a paletta. A sikeres férfiak átlagban magasabbra törnek a sikeres nőknél, ugyanakkor a sikertelen férfiak mélyebbre zuhannak a sikertelen nőknél. Ritka, hogy egy nő teljesen 100%-osan magára maradjon, abszolút minden segítség nélkül. Nem lehetetlen, de a társadalom akkor is empatikusabb velük. A nehéz helyzetben levő férfiaknak hajlamosabbak azt mondani az emberek, hogy megérdemlik. Ezért nem érzem korrektnek, amikor a feministák a patriarchátust okolják, amiért nem vitték többre. Úgy várnak segítséget a rendszertől, hogy közben pont úgy taposnak lefelé, ahogy állításuk szerint őket tapossák.
2023. jan. 12. 12:52
 18/20 anonim ***** válasza:
77%
Nagy különbséget nem látok a gyakorlatban, viszont általában egy nőt jobban választás elé állít az élet család vs karrier szempontból. Egy férfi szinte zökkenőmentesen lehet hétvégi apuka és csinálhat gyereket komoly szakmai kiesés nélkül. Nőknél ez nem ennyire egyszerű.
2023. jan. 12. 13:46
 19/20 anonim ***** válasza:
39%
A mai világban szinte teljesen ugyanolyan lehetőségei vannak a két nemnek. Mindenki sokféle munka közül választhat, az pedig minden embernek a saját döntése, hogy akar-e családot alapítani és ha igen, akkor milyet.
2023. jan. 12. 15:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Nőként, ha jól nézel ki.

Én erre azt tudom mondani, hogy nagy a 3,14na 6alma.

Ha nem akkor az pech.

2023. jan. 13. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!