Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek, hogy lassan...

Nem érzitek, hogy lassan luxus lesz 1-2 autót fenntartani az átlagos családoknak?

Figyelt kérdés

A mi családunknak -mi a férjemmel+két kicsi - egy autója van, de itt a környezetemben kb. mindenkinek kettő rajtunk kívül és néha nem is értem, hogy tartják fent. Vagyis nyilván értem, csak nem látom a jövőjét, mert úgy tűnik, most mindenkinek már csak kínlódás a két autó.

Megyeszékhely mellett lakunk, de hiába közel a város, sajna a buszközlekedés elég sz*r. Amúgy körülöttünk csupa hozzánk hasonló, átlagos kiygyermekes család él, sokan kiköltöztek, elkezdtek építkezni meg felújítani, de ezzel most sokan leálltak az árak miatt, mindemellett mindenkinek már régebbi, 15+ éves kocsijai vannak, nyilván azért, mert kocsi helyett a házra költöttek, de most meg nem tudják lecserélni őket.

Pláne kettőt. Plusz két kocsit tankolni, szervizelni, egyéb költségeket fizetni szerintem simán elvisz átlagban havi 70-80 ezret, és akkor még félre sem raktak következő kocsira.

Én néha azt érzem, már ez az egy kocsi is tiszta luxus. Most tankoltunk 50 ezerért erre a hónapra, már szervizelni kellett most 70 ezerért, hamarosan fizetni kell a biztosítást, adót, aki van vagy 60 ezer egy évre... Azért na, ez nem kevés.

Kettő kocsira a gatyánk is rámenne...

2023. jan. 7. 07:55
1 2
 11/13 Hans Pötterman ***** válasza:

Annyira még nem. Akkor nem emelkedő fázisban lennének a használtautók árai.

Nekem se az, bár én sokat spórolok azon,hogy magam javítok, nincsenek irreális szervízköltségek

2023. jan. 7. 09:52
 12/13 anonim ***** válasza:
55%
Nincs azzal semmi gond, ha nincs háztartásonként több gépjármű, - vagy fizessen, mint a katonatiszt, aki úgy véli, jár neki egyszemélyes állandó használatra egy külön jármű! Ismertem olyan embert, akik képes volt azért kocsiba ülni, hogy 30 (!) méterrel közelebb lehessen valamihez - és "ne kelljen gyalogolnia"! Ez már az a szint, amely nagyon is hogy nincs rendben!
2023. jan. 7. 11:20
 13/13 anonim ***** válasza:
23%
Az autó mindig is luxus volt. A többségnek semmi szüksége rá, csak kényelmi megoldás.
2023. jan. 7. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!