Az egy kérdés, hogy valahogy elevickél az angol tudásával, és az egy másik, hogy azt jól is tudja. Nem csak a nyelvtant,hanem esetleg a szép kiejtését is, és nem magyarosan beszéli azt. Szerintem már jóval többen beszélik mint a 20%, én inkább 30-40-re tenném,de az biztos hogy a fiatalok, körében sokkal több lenne szerintem minimum 60-80% ( ezt semmilyen bizonyítékkal alátámasztva nem állítom). Az iskolákba,a legtöbben legalábbis, alap hogy 5.osztálytól nyelvet kell tanulj, szóval ott megtanulhatták. Emiatt mondanám hogy többen beszélik mint 10-20 éve,de erről nincs statisztika,szóval ez csak a saját elmélkedésem róla
2023. jan. 7. 00:20
12/43 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a fiatalok olyan jól beszélnének angolul (szubjektív vélemény). Szerintem B2-es szinten Budapesten max 45%-ra tenném.
2023. jan. 7. 00:59
13/43 anonim válasza:
Nem ismerek olyan budapesti fiatalt, aki ne tudna legalább B1 szinten angolul. És sok fiatalt ismerek. B2 nyelvvizsgája annak nincs, aki a németet tanulta erősebben, de nekik is lesz 1-2 éven belül.
De lehet én szocializálódtam furán.
Egy budapesti fiatal
2023. jan. 7. 01:49
14/43 anonim válasza:
"Nem ismerek olyan budapesti fiatalt, aki ne tudna legalább B1 szinten angolul. És sok fiatalt ismerek."
Nem elég sokat.
2023. jan. 7. 06:13
15/43 anonim válasza:
13-as abszolút igazad van Az angol csoportban a 17emberből 12-nek B2-es vizsgája van, és még csak 10.osztályosak
2023. jan. 7. 21:05
16/43 anonim válasza:
"Az angol csoportban a 17emberből 12-nek B2-es vizsgája van, és még csak 10.osztályosak"
Egy milyen erősségű iskolában? És a budapesti diákok hány százaléka jár legalább ugyanolyan erősségű iskolába?
2023. jan. 7. 21:29
17/43 anonim válasza:
Budapesti közepes iskola, a top 40 országosbsn benne sincs, és nagyon sok erősebb iskola van. A leövey amúgy - ami nem egy szar iskola,de nem egy álomiskola az biztos
2023. jan. 7. 23:25
18/43 anonim válasza:
Könnyen letesztelhetjük. Budapesti válaszolóktól kérek egy saját választ vagy tippet, hogy mit jelent az a mondat, amit általános iskolában az első angolórámon tanultam, de már angol szakos ismerős is beleesett a csapdába, hogy nem tudta, mit jelent... Így szól a mondat: HÖMPÖRÖ APOR ÜNDÜRIXI. Utánanézni szigorúan tilos, a tippeket pedig üzenetben kérem, hogy ne rontsuk el a többiek játékát.
2023. jan. 7. 23:55
19/43 Thunderfairy válasza:
Mi ez a mondat jelentős hülyeség 18-as??? Én nem beszélek angolul az igaz de nagyon nem vagyok vevő ilyen hülyeségekre. Magyarországon kevesen beszélnek jól idegen nyelveket.
2023. jan. 8. 10:16
20/43 anonim válasza:
"a top 40 országosbsn benne sincs"
Vagyis budapesti top iskola...
És akkor jön a matek, hogy a budapesti diákok hány százaléka jár oda, és hogy a budapesti diákok a budapestiek hány százalékát teszik ki. Merthogy a kérdés az, hogy "a budapestiek" hány százaléka...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!