Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nagyon...

Mit csináljak ha nagyon unatkozom?

Figyelt kérdés
2023. jan. 5. 16:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Sétálj, tanulj, olvass, nézz sorozatot, hallgass zenét. En ezeket csinálom ma egész nap.
2023. jan. 5. 16:07
 2/12 anonim ***** válasza:
43%
Hokizz.
2023. jan. 5. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:
18%
kys🤗🤗
2023. jan. 5. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet unatkozni? Ezt sosem értettem. Ahogy az 1-es írja, ha más nem, olvasni mindig lehet.
2023. jan. 5. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Pl én meditálni szoktam. Csak ülök és szó szerint semmit se csinálok :)
2023. jan. 5. 16:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#5 bocs az offért, de pont akartam egy kérdést feltenni, de látom emberemre akadtam:

Mi a különbség a meditáció és a semmit tevés között? Honnan tudod, hogy most meditálsz, vagy most csak egyszerűen ülsz és nem csinálsz semmit? Mi határolja el a kettőt egymástól, mi a különbség érzésben?

2023. jan. 5. 16:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

# 6

Az a különbség hogy tudatosan jelen vagy. Vagy egyféle térérzékelés. Egyébként nem az a lényege hogy nem gondolkodsz - hanem hogy nem kerülsz azonosságba a gondolatokkal, tehát csak megfigyeled őket (így csak kb jönnek-mennek mint a felhők az égen).

A meditáció egyféle gyakorlás. Ülünk és figyeljük a légzést, és a külvilágban éppen megjelenő hangokat, zajokat. Ez azért jó, mert a légzéssel + hangokkal hamar vissza tudjuk magunkat hozni a jelenbe. És azért gyakorlás mert a gondolatok áramlata különböző erősségű. Van hogy úgy elsöpör hogy csak bizonyos idővel vesszük ezt észre, de van olyan is hogy eléggé stabilan meg tudunk maradni a tudatos jelenlétben.

Tömören kb ennyi.

Ha mélyebben is érdekel a téma akkor ezt a videót ajánlom:

[link]

2023. jan. 5. 16:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Köszi!
2023. jan. 5. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Írd össze a 100 kedvenc filmjeidet egy listára, aztán naponta kezdd el nézni őket. (Fél napom ráment erre, mire összeírtam ennyit) Sportolj valamit, olvass, írj naplót, levelezz valakivel, takaríts, tedd rendbe a házat, sétálj egyet stb.
2023. jan. 5. 19:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
semmit! én is azt szoktam!
2023. jan. 5. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!