Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi ennek a "taktikának" a neve?

Mi ennek a "taktikának" a neve?

Figyelt kérdés
Itt gyakorin sokan mesterfokon űzik. A lényege, hogy X ír valami hülyeséget, és mondjuk ezt Y kijavítja, viszont X úgy csűri-csavarja a dolgot, hogy végül azoknak, akik nincsenek képben az adott dologgal, Y tűnhet hülyének.Ezekben az esetekben X érzi, hogy nincs igaza, de az egója nem engedi, hogy ezt beismerje, ezért a másikat állítja be hülyének.

2023. jan. 3. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A szalmabábozás és az árnyékbokszolás azok a manipulatív érvelési technikák, amelyeknek az alkalmazója nem a másik fél eredeti álláspontjával vitatkozik, hanem annak valamilyen legyengített, eltorzított, kifigurázott változatával. Ha alaposan elolvasunk mindent, akkor észre lehet venni, de a felszínes olvasó csak átfut rajta és megállapítja, hogy mekkora hülye volt a másik fél, hogy ilyen hülyeséget állított.

Van egy olyan trükk is - annak nem tudom a nevét, de itt is és máshol is sokszor találkozom vele - amikor egy olyan dologba kapaszkodik bele, amiből könnyű viccet csinálni és hiába nem is foglalkozik rendesen a témával, a közönséget lefoglalja a poén.

2023. jan. 3. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
26%
Én ezeket sziplán hülyének hívom, és nem veszekszem velük.
2023. jan. 3. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenki ezt csinálja xD Itt gyakorin fixen. Való életben meg akkor szoktam hallani hogy elismerik valakinek az igazát, vagy azt hogy ők tévedtek mikor nincs tétje a dolognak.

Ez szerintem őszönös.

2023. jan. 3. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Ki nem szarja le!
2023. jan. 4. 01:14
 5/5 veterán vas ***** válasza:

Elegánsan mondhatjuk hogy ez is egy fajta trollkodás.

Mifelénk unatkozó hülyegyerek a neve. :)

2023. jan. 10. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!