Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerettek kertészkedni?

Szerettek kertészkedni?

Figyelt kérdés

Elsősorban a fiatalabb korosztály véleményére vagyok kíváncsi, mert bár többen mondják, hogy ez inkább az idősebb emberek hobbija, nekem sok fiatal ismerősöm nagyon szívesen csinálja. Persze most kis háztáji veteményes, vagy gyümölcsös alakítgatására gondoltam, nem nagyüzemi gazdaságban végzett ez irányú tevékenységre.

Én régebben volt, hogy foglalkoztam kiskerttel, de amióta itt a fővárosban élek, más hobbijaim vannak, most már nem csinálom.

2023. jan. 3. 16:13
A kérdező szavazást indított:
Igen, szeretsz ezzel foglalkozni
Nem szereted
Nem tudod, sosem próbáltad
28 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Munkám része parkfentartást csinálunk. Itthon csak pázsit van még egy sövény de nagyon pici az udvar
2023. jan. 3. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Remélem 30 évesen még fiatalnak számítok. Sok ismerősöm szintén kertészkedik, veteményezik
2023. jan. 3. 16:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Persze hogy 30 évesen még bőven fiatal az ember, ugye Te sem érzed öregnek magad? :) Meg nyugodtan válaszoljon mindenki, csak most ez a korosztály érdekel inkább. És hát természetesen lehet itt Pesten is ezzel foglalkozni, de engem itt többféle impulzus ért mint otthon a volt falumban, és én most inkább a sportolásnak hódolok.
2023. jan. 3. 16:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Bár én 30 felett vagyok,de nekem kikapcsolódás tud lenni ha van rá időm egy-egy stresszes munkanap után is a kertben dolgozgatni! Szeretem csinálni, de mivel nem abból élek így nem sűrűn tudok foglalatoskodni vele!
2023. jan. 3. 16:46
 5/11 Metionin ***** válasza:
100%
Nem szeretem, szerintem még ptsd-m van a rengeteg gyomlálástól, amit gyerekkoromban művelni kellett. Füvet nyírni szeretek, a többi dolgot (kapálás, gereblyézés, ültetés, locsolás stb.) megcsinálom ha kell de nem szeretem. Egyébként az ilyen gyógynövényekkel, meg amit megeszek mindig szívesebben bajlódtam, mint az ilyen "virágzik és van dísznek" növényekkel. Most panelban lakom, így jelenleg semmilyen növényem nincs.
2023. jan. 3. 16:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Alapvetően szeretek, de sajnos olyan a munkám, hogy pont tavasz és ősz végén van a legkevesebb időm, így egy csomó ötletemet nem tudom megvalósítani, mert ezekben az időszakokban örülök, ha a minimumot teljesíteni tudom a kertben.
2023. jan. 3. 16:48
 7/11 anonim ***** válasza:
23 vagyok, imádom, de kevés benne a tapasztalatom. Főleg a gyógynövények és teák, fűszernövények érdekelnek. Meg a gyógygombák. Ezekre akarok specializálódni. :) Meg jó kis orvosi kenderre. ;))
2023. jan. 3. 17:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem próbáltam, de egyhamar nem is fogom. Annyira nem vonz, bár nagyon szimpatikus, ha valakit igen.

Esetleg majd ha belefáradok a karrierembe és nagyobbak lesznek a jövőbeli gyerekeim. Várhatóan minimum 15-20 év múlva.

21/L

2023. jan. 3. 17:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Utálok kertészkedni, de szeretnék olyan ember lenni, aki szereti ezt csinálni, illetve örülnék, ha lenne egy szép kertem.

Mivel a végeredmény tetszik és van egy "apróbb", a családból hozott mintám is, így azért neki szoktam állni tavasszal virágokkal kidíszíteni az udvart és veteményezek is valamennyit, de nem igazán szeretem...

Szőlőnk is van a határba, azt is szoktam gondozgatni.

Viszont mindig mosolygok magamban azokon az embereken, akik a 3db fél-egy m2-es magaságyásukkal büszkélkednek, a veteményes szerintem 100 m2-nél kezdődik. Nem tagadom, falusi vagyok :)

2023. jan. 3. 18:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Szeretek, csak nem nagyon van hozzá érzékem. A cserepes virágaim elég ramatyul néznek ki, veteményesem nincs (és a levegőminőség miatt nem is lesz itt, a főváros közepén), bár régebben nevelgettem koktélparadicsomot, rukkolát és fűszernövényeket. A kert kinéz, ahogy kinéz, rettenetes minőségű a föld, így a frissen ültetett növények ritkán maradnak meg benne, de az öreg fák és a bokrok tűrhetően jól érzik magukat. Nagy igényem van a zöldre, nem tudnék kert nélkül élni.
2023. jan. 3. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!