Mit gondolsz a Nyugat-Európában kialakult multikulturális társadalmakról?
Csak személyes tapasztalatról tudok írni abszolút figyelmen kívül hagyva a propagandát meg amiket a TV-ben mutogatnak.
Egyrészről sajnálom, hogy létrejött a multikulturalizmus, mert ezáltal minden ország elvesztette azt a rangját, azt az életérzést amit az adott ország nyújtott. Nehéz így megfogalmazni. Például ha nézel mondjuk egy Párizsban, 1920-ban készült felvételt, még a fotelban ülve is átjön az az igazi franciás stílus, elegancia, felsőosztálybeli érzés, stb., amiről normál esetben minden embernek eszébe kellene jutnia ha meghallja ezt a szót hogy Párizs vagy szimplán csak hogy Franciaország. Ezt a videó alatt megtalálod franciák által írt kommentben, akik elborzadnak, hogy hova jutott az országuk. Mert ott tényleg franciákat látsz a videón.
Ez igaz Németországra, Spanyolországra, Nagy Britanniára, stb.
Ha engem kérdezel, elmenni Londonba vagy Madridba, az olyan mintha elmennél Budapestre a Király utcába. Nem fog abszolút 1 Nyugat-Európai ország sem elvarázsolni, mert fel van hígulva mindegyik különböző helyről érkezett emberekkel, akik formálják a kultúrát is.
Szerintem ha bemész Londonba egy McDonald's-ba vagy egy bármilyen étteremben, szerintem az ott helyet foglalók 90%-nak semmi köze Nagy Britanniához. Betelepültek, 1-2 ott született, az egyiknek marokkói az anyja, a másiknak olasz, a harmadiknak kínai, és ezek mind mind hozzák magukkal az eredeti kultúrát, és elvész az adott ország igazi kultúrája.
Viszont hozzáteszem, nekem sosem volt problémám külföldön ilyen emberekkel. 10 évet voltam kint (teljesen mindegy melyik ország, direkt nem írom le), dolgoztam mindenféle emberrel, nekem semmi problémám nem volt velük.
De mint személyes vélemény: én sajnálom hogy multikulturalizmus van, sőt, én azt sem engedném hogy így gondolnak egyet az emberek aztán holnap akár már Barcelonában vagy éppen Torinóban élhetnek és dolgozhatnak.
Nem véletlenül mondják, ha tényleg kultúrát akarsz látni, akkor Kelet-Ázsia, Japán, Dél-Korea, Vietnám stb., ,itt még azért van ország életérzés, ha érted mire gondolok.
Nagyjából egyet értek a 4-es válaszolóval. Én is éltem sokáig egy brit nagyvárosban, személy szerint semmi gondom nem volt a bevándorlókkal, sőt, a viselkedésük sokkal kulturáltabb volt, mint az angoloké, de mégis valahogy szomorú volt látni, hogy mennyire felhígult ott az egész társadalom. A bevándorlók vélt vagy valós érzékenységére hivatkozva pedig a saját kultúrájukat tapossák sárba. Erre tipikus példa, hogy az oviban, ahol dolgoztam, nem engedték a "Baa-baa black sheep" című dalt énekelni a gyerekeknek, mert az sérti a feketéket. "Baa-baa wooly sheep"-nek kellett énekelni. Agyrém, komolyan.
De azt azért hozzátenném, hogy a tősgyökeres angolok se voltak jobbak. Előtte nekem Angliáról nagyjából a királyi család és a Poirot filmek jutottak eszembe, azt hittem, itt mindenki decens, kulturált stb. Ehhez képest a helyiek 98 százaléka ocsmány, primitív, bunkó, térdig jártunk az utcán a mocsokban, a kutyakakát, miután összeszedték, nejlonzacskóval együtt fedobták a fára(!!!), a buszon elhajították a chipset zacsit, a nők pedig mániákusan leggingset húztak a dagadt valagukra. És ismétlem, ezek nem a bevándorlók voltak, hanem a hófehér bőrű angolok.
Szóval van ott gond bőven, amit nem lehet mind a multikultira fogni.
4-es tökéletesen összefoglalta és nagyjából fedi az én véleményemet is.
Nekem annyiban tér el, h némi gondom volt a bevándorlókkal, de nem írom le h mi, mert az rasszizmus lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!