Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet pozitívan állni...

Hogyan lehet pozitívan állni az új évhez?

Figyelt kérdés

Van egy csomó személyes tervem, de bármelyikre gondolok, leblokkol a félelem, hogy a gazdaság alakulása, esetleg a háború miatt, ki tudja mi lesz, felesleges tervezgetni. El is megy tőle a kedvem rögtön.

Aki örül az új évnek légyszi árulja el hogy csinálja, hogy nem gondol a világ dolgaira közben? Hogy lehet ezektől elvonatkoztatni?

2023. jan. 1. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudok pozitívan gondolkodni,pont ezek miatt
2023. jan. 1. 10:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amin nem tudsz változtatni (pl háború) azon kár sokat agyalni. Koncentrálj a saját dolgodra, a saját életedre.
2023. jan. 1. 10:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Én tudok. Rengeteg jó dolog történt az elmúlt "rossz évek"-ben velem.

Pl megismertem a páromat, csodálatos évet töltöttünk együtt. Vagy lassan elvégzem az egyetemet (2020-ban érettségiztem, a covid elég meghatározó volt), amit nagyon szeretek és rengeteg barátom illetve lehetőségem lett általa. Lett munkám, aztán másik. Mind szakhoz kapcsolódó.

Megtaláltam a társaságomat, fennmaradtak a barátságaim régről, jó a szociális életem.

Kialakítottam egy kis környezetet magam körül, amiben jó élni. Persze a gazdasági dolgokat nem oldja ez meg, csak a szociálisakat, de a gazdasági problémákkal kapcsolatban remélem, hogy nem lesz annyira rossz a helyzetem. Végülis lesz diplomám meg van sok tapasztalatom is.

Én pozitívan állok a jövőhöz is. Meg minden máshoz.

2023. jan. 1. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Meg kell értened, hogy a félelem nem te vagy. Tőled különálló dolog. Ahogy a gondolataid is.

Valójában mindig a jelenben élsz.

Tudatosítsd azt az érzést, amit akkor szoktál érezni, amikor olyannal vagy, akit szívből, önzetlenül, szabadon szeretsz.

Tudatosítsd, emlékezz, gyakorold ezt az érzést, kis mosollyal az arcodon.

Ez szokássá fog alakulni a mindennapokban.

Tv, rádió, net kikapcs.

Mindig lehetőségekben, megoldásokban gondolkodj.

Sokan nem veszik észre, hogy a zene minősége is hatással van a lelkivilágukra.

Példa:

[link]

De egy sorozat minősége is (lásd: Nevem Earl)

Járj sokat a természetbe, és gyakorold a fentieket.

Elég magadat megváltani.

2023. jan. 1. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert minden szar ami bekövetkezhet, majd később lesz, most meg most van. Tehát lehetek boldog és örülhetek dolgoknak attól függetlenül, hogy majd később, talán mi fog bekövetkezni.
2023. jan. 1. 11:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kel főzni amink van, és ott ahol vagyunk.

Ha egy lakatlan szigetre vetődnél, akkor sírnál a fa tövében.. csak mert nincs wifi, meg netflix, vagy megpróbálnál életben maradni?

Azok tudnak túlélni akik gyorsan alkalmazkodnak.

2023. jan. 1. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:

“Azok tudnak túlélni akik gyorsan alkalmazkodnak.”

Nagyon frappáns, ütős megfogalmazás.

Falvédőre kellene hímezni.

2023. jan. 1. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:

"nem gondol a világ dolgaira közben"

Miért kellene azokon agyalni? A háború nem itt van, hanem egy országgal odébb. A gazdaság helyzete pedig kb. egy évig még hasonló lesz, esetleg kisebb javulás bekövetkezhet, de jelentősen csak valamikor jövő ilyenkor fog javulni.

Egyébként ha olyan munkád van, akkor a hazai piacot nyugodtan felejtsd el. Én ma töltöttem fel az egyik appom Play Store-ba, majd ha lesz kedvem, elkészítem hozzá a magyar lokalizációt, de én az angolszász nyelvterületre koncentrálok, mert ott van fizetőképes kereslet, idehaza lófsz sincs.

2023. jan. 1. 14:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Átérzem a helyzetet.

Viszont, amikor nagyon kezdek belesüppedni a negatív gondolatokba (olyan témákat illetően, amiket egyedül úgysem tudnék megváltoztatni), igyekszem elterelni őket és helyettük valami jóra fókuszálni inkább. Muszáj sorra venni a napokat, nem lehet nem tervezni, mert *lehet*, hogy valami szörnyűség fog történni. De lehet, hogy nem. És az utóbbiban reménykedem.

2023. jan. 2. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!