Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha rám tört a...

Mit tehetnék, ha rám tört a melankólia?

Figyelt kérdés

Tegnap este egy zene hallgatása közben random elsírtam magam. Nem tudom a zene váltotta e ki, de mintha csak úgy eltört volna bennem valami. Órákig nem aludtam utána. Csak sírtam és keseregtem. Semmi konkrét dolog nem aggasztott, csak úgy szomorkodtam.

Próbáltam más zenét hallgatni, játszani, sorozatot nézni, olvasni, beszélgetni a párommal, űzni a hobbimat. Semmi nem segített. És nem is segít azóta sem.

Mit tehetnék még?

2022. dec. 30. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Történt mostanában veled valami komolyabb dolog, ami a lelkedbe hatolt?

Pároddal minden oké? Szereted még?

Úgy érzed, hogy azzal foglalkozol, amit szeretsz is?

2022. dec. 30. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Ki tudja, lehet valami tudatalatti dolog a felszínre került. Nincs ezzel semmi gond.

Hagyj magadnak időt, és annak is ami elő akar jönni, hogy előjönnön. Let it be.

Nem fog ott maradni. Ha megvolt az ideje, ugyanúgy elmúlik, ahogy jött.

Ha esetleg nagyon nem menne el, pl hetekig, akkor erdemes utánajarni, pl szaksegítséggel.

Ha akarsz beszélhetsz is valakivel, akiben megbízol, vagy írhatsz naplót.

Kitartás! 🙂

2022. dec. 30. 12:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Ebben az évben sok nehézség ért. Több volt a szorult helyzet és a váratlan, negatív dolog, mint kellene. Mára viszont azt mondhatom, hogy ezeknek vége. A kövrtkező évbe annyival megkönnyebbültebben kéne átlépnem. Mégsem megy.

Igazából ma megint meghallgattam azt a zenét. Megint sírtam, és még az okát sem tudom.

2022. dec. 30. 13:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet most van időd ezeket a múltbeli dolgokat ténylegesen átdolgozni/feldolgozni. Most van időd, itt voltak az ünnepek, lehet még szabadságon is vagy a 2 ünnep között, most van időd kifújni magad.

Én ezért szorgalmazom, és állok ki mellette, hogy az embernek több szabadidő kell a feldolgozáshoz, egyébiránt az átlagos mentális egeszség nem nagyon fog javulni, mert nincs idő az önreflexióra, ami ehhez kulcsfontosságú. (Bocsi ez már az off rész volt)

2022. dec. 30. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kitartást! :c

Év közben, amikor azok a negatív történések voltak, kellően megélted az érzelmeidet? Nem nyomtad el őket esetleg?

(csak azért kérdezem, mert tavaly volt velem hasonló, és nagy valószínűséggel akkor törtek fel az év közben elnyomott érzéseim)

2022. dec. 30. 13:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem is tudom. Az biztos, hogy nem zártam ki őket. Bár munkahelyen nyilván vissza kell fognom magam.

Az biztos, hogy egy hónapja kb olyan élményem volt, mint az idegösszeroppanás. Azt hittük, hatalmas anyagi veszteség ért minket - szerencsére tévedtünk. De átélni, hogy minden reményünk hiába, az borzalmas volt.

2022. dec. 30. 17:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogyha az megoldódott akkor a megkönnyebbülés is lehet talán.

Meg azért ezek az embert tudat alatt is foglalkoztatják, lehet nem oda figyelsz, elterelődik a gondolatod, dolgozol, vagy most ugye volt a karácsonyra készülődés stb. És most jön ki rajtad.

2022. dec. 30. 17:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van szar napja. Néha a sírás jól is esik. Utána minden megy tovább.

Nekem anyukám meghalt 11 éve. De sokszor, valamiről csak úgy eszembe jutnak dolgok vele kapcsolatban. És olyankor meg sírok is sokszor, mert hiányzik. Nálam ez szokott lenni.

2023. jan. 29. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!