Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért költöztetek/költöztök...

Miért költöztetek/költöztök külföldre ha nem EZ miatt?

Figyelt kérdés

Szerelem, korrupt magyar kormány

Kifejtős valaszokat várnék, hogy miért tetszett meg az adott ország?

2022. dec. 27. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Hogy megszedjem magam és kompenzáljam az incel külsőmet.
2022. dec. 27. 09:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert itthon nincs olyan mesterképzés. Pedig szerintem eléggé alap lenne. Meg is lepődtem rendesen.

(A mesterképzés van, de a legnépszerűbb specializáció sehol nem létezik)

2022. dec. 27. 09:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Munka.
2022. dec. 27. 09:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól kerestem Magyarországon, de egy svájci fizetéssel nem lehet összehasonlítani a magyar orvosi béreket. A gyerekeim már Svájcban járnak iskolába és eszünkbe sincs visszaköltözni Magyarországra.
2022. dec. 27. 09:47
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

Miért megyek külföldre? Röviden: Élhetetlen pöcegödör ez az ország....

Hosszabban: Amit lehetett azt leépitteték pl: egészségügy (minek fizetem akkor? illetve a magánszektor is egyre leterheltebb-e miatt.) megfelelő oktatás biztosítása, ezt is sikerűlt leépíteni (nem csak a felnőtt képzést, hanem általánosságba véve az egészet.....) a gyűlöletkampányok amikkel a képzelt ellenségek ellen harcol a drága kormány, a kormány semmiért nem vállal felelőséget, a média uralma és az osotoba emberek megvezetése, amivel nem is lenne bajom, ha nem lennének olyan sokan (na és igen az oktatás tudna ez ellen tenni, ha lenne) balkáni fizetések(szakszervezetek maximum bohóckodnak, MTK teljes kiherélése), cserébe nyugat európai árak (forint elinflálása, hogy az import minél drágább legyen) "lakás támogatásokkal" meg a többi baromsággal amivel csak egy két réteg tud házhoz jutni( de ha bedőlnek vért fognak izzadni, hogy vissza fizessék) korrupció.... van bőven, szerintem még ők se hitték volna hogy ennyit is "elnéznek" az emberek amit eddig elloptak.

Tudnám sorolni bőven.... de max csak a vérnyomásom lenne magasabb, jobb nem lenne tőle a helyzet.

2022. dec. 27. 10:22
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
#5 vagyok még nem mentem ki, de max 2 év és kint leszek. Céljaim vagy Franciaország, Finnország esetleg Írország. hogy miért ezek hiába fikázza finnországot a drága kurmány mennyire el van iszlámosodva meg ilyenek közel sem.... Franciaország az idegenlégió miatt 5 évet le tudok ott és megkaptam a francia állampolgárságot, Írország hivatalos nyelve az angol így viszonlyag könnyen tudok boldogulni.
2022. dec. 27. 10:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem találtuk a helyünket Magyarországon. Egyszerűen nem találtuk azt a helyet, ahol szívesen letelepednénk. Évekig éltünk fiatalon Budapesten, de nem éreztük azt, hogy ott szeretnénk családot alapítani. Vidéken, ahonnan jöttünk nem lett volna megfelelő munkalehetőség.

Így 6 éve kijöttünk Németországba. Azért ide, mert innen bármikor haza tudunk ugrani meglátogatni a rokonokat, ugyanakkor nagyon tetszett a környezet és jók a munkalehetőségek is. És imádjuk. A gyerekeink már itt születtek.

Egy nagyváros agglomerációjában élünk. Ha nagyvárosi programokra vágyunk, akkor ajtótól fél óra S-Bahnnal a központ, de ez relatív ritkán fordul elő, mert van helyben is minden. Ez egy kisváros minimális forgalommal, szuper bicikliutakkal, mindenki biciklizik. Több fürdőtó is elérhető biciklivel 15-20 percen belül. Ezek mind ingyenesek. Pár perc séta az erdő. Az emberek nyugodtak, barátságosak. A kisvárosban a 7-8 éves gyerekek már egyedül járnak suliba.

2022. dec. 27. 10:38
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Németország. Befogadóak, segítik a németbe integrálódást és magas az életszínvonal. Miért költözzek magyarba, ha a kaja, benzin ugyanannyi, a rezsi picit magasabb, de ennyi. Euróba átszámítva otthon 500 eurót kerestem, itt most 2000-et. Lehet számolgatni.
2022. dec. 27. 10:40
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Még nem mentem ki, júliusban fogok, de a szerelem mellett van még néhány okom (ezek többsége igencsak szubjektív):

- Jobb tanulmányi lehetőségek; ahova költözök, az a tanulmányaim szempontjából világközpont, így több és jobb lehetőségek vannak számomra.

- Jobb munka lehetőségek; lásd az előző válaszom.

- A szívemhez közelebb álló kultúra; egyszerűen jobban tetszik az ottani nyelv, művészet, építészet és hasonlóm.

- A szívemhez közelebb álló tájak, mind városi, mind természeti szempontból (bár én Budapestet és a Mátrát is nagyon szeretem).

- Egy hozzám közelebb álló életstílus, ideértve, hogy nagyon jó tapasztalataim vannak a helyiekkel.

- Egyszerűen fűt a kalandvágy és változatosság, nem szeretném az egész életemet egy helyen leélni (bár ennek tudatában sem tervezek visszaköltözni majd Magyarországra).

23/L

2022. dec. 27. 12:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi sokat járthnk Ausztriába és teljesen beleszerettünk. Mások az emberek teljesen. Nyilván itt is vannak hülyék, de lényegesen kevesebb.

Magyarországon sem volt rossz fizetésünk, de itt 3x annyit keresünk és felépítettünk egy életet. Az sem utolsó szempont, hogy még pár évet lehúzunk itt és innen fogjuk kapni a nyugdíjat is.

Bármi problémánk volt idáig mindig kaptunk segítséget a hivatalos szervektől, ami Magyarországon nem jellemző. Ha otthon nem fizet ki a munkáltató pl, senki nem tud segíteni. Itt amikor az első munkahelyen nem akartak kifizetni, a "munkaügyi hivatal" azonnal intézkedett, másnap a kezemben volt a pénz. Itt mindent komolyabban vesznek.

Jobb az életszínvonal, nem drágább semmi mint Magyarországon (leszámítva 1-2 terméket), ennek ellenére a fizetésünk a sokszorosa.

Eleinte gondolkoztunk azon, hogy ha megszedjük magunkat, akkor visszaköltözünk és veszünk egy házat, de ma már biztosak vagyunk abban, hogy a rokon-és barátlátogatáson kívül soha az életben nem akarunk visszamenni.

Jobb az adózási rendszer, nem veszik el a fél fizetésed a semmire, az orvosi ellátás is fényévekkel jobb.

Estig tudnám sorolni az okokat amiért jobb itt kint.

2022. dec. 28. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!