Mennyit változna a világ, hogyha az introvertáltságot tartanák a normának és extrovertáltságot furának, tehát megfordulna a mostani állapot?
Te voltál lekezelő az összes introval (#9). És normalisan jeleztem, hogy valami nem stimmel.
Akárki volt trágár, majd biztos levezeti az indulatait a családon.
Nem érdekel a téma már. De senkinek ne legyen olyan elvárása, hogy az intro huzza meg magát, nem tudna ügyeleten se dolgozni, vagy gusztustalan a pofája.
Az extrok vitték a világot a pusztulas szélére, mert nem képesek hosszú távon rendesen gondolkodni.
"Az extrok vitték a világot a pusztulas szélére, mert nem képesek hosszú távon rendesen gondolkodni."
És most lekezelő vagy az összes extroval, ugyanazon hozzászólásban, amiben ezt tőlem sérelmezted az intrók felé.
Emellett, nem volt célom megbántani az introvertáltakat. Szerintem a probléma normális jelzése nem az lett volna hogy felszólítasz a (szerinted hiányos) tudásom pótlására. Úgy gondolom jobb lett volna egyszerűen és egyenesen azt írni hogy megsértettelek. Ezt pedig vállalom. Nem akartam, nem volt szándékomban, de vállalom.
Nem sértettel meg, lekezelően írtál. Te is tudod nagyon jól, mert ez volt a szándékod.
A vilaggal kapcsolatos megjegyzésem visszatér az eredeti kérdéshez, ha ezzel van bajod, szólj a kerdezőnek. A megjegyzesed, hogy ez lekezelő lenne, enyhén szólva sántít és erőltetett.
Úgyhogy most már épp ideje visszatérni az eredeti kérdésre.
Rendben, akkor lekezelően írtam és örülök hogy nem sértettelek meg.
De nem volt ez sem szándékom. Őszinte véleményt írtam a kérdéshez.
Továbbra is az előzetes tejékozodást tudom ajánlani radikális vélemenyformálás előtt. Az intro nem egyenlő valami luzerrel. Luzerek minden tipusban vannak. Az introk nem valami szégyenlős csapat, hanem tudatosan visszafogottak, mert hosszutavon ez sikeresebb strategia.
Az az ember intro aki sajat magat tölti fel (egyedül) energiával. Ezt sokszor nem is látni, elég egy par óra egyedül akár hetente. Az az extro aki másokkal interakcióba tud ugyanígy töltődni. Egyéb viselkedésben lehetnek nagyon hasonlóak.
Egy nagyon egyszerű hasonlat:
A növényvilág és az állatvilág egyenragunak tekintett. De a növényeknek nincs szüksége külső taoanyagra, bár a tárgyázás nagyon hasznos, sok növény igényel beporzást. De zusammen nézve a növényvilág túlél állatvilg nélkül. Egy tehén viszont elpusztul fű nélkül. A fű túléli trágya nelkül is, de megis jobb, ha van trágya.
Örülök hogy normálisan megvitathatjuk az első hozzászólásomat.
Én is így ismertem az introvertált fogalmát, mint ahogy te leírtad. Mindezzel együtt is úgy gondolom, hogy nem ők töltik be az emberekkel foglalkozó állásokat általában. (Biztos van rá ellenpélda.) Az ember általában olyan hivatások felé orientálódik, amiben talál legalább egy minimális élvezetet. Napi 8 órát töltünk munkával, vagy többet. Ha nincs benne egy kis élvezet, ezáltal lehetőség a töltődésre, hamar lefáradunk.
Egyetértünk talán abban hogy egy introvertált magányban töltődik. Ezért gondolom úgy, hogy nem lel élvezetet abban, ha napi 8 órán keresztül, szünet nélkül beszélnie, foglalkoznia kell másokkal.
A legsikeresebb introvertált ismerősöm programozó. Ami egy tiszteletet érdemlő szakma. De több ápolóra, ügyintézőre, pincérre, utaskísérőre, tanárra, jó csapatszellemű munka közösségre lenne szükség, mint programozóra, vagy más home office-ban végezhető munkákra.
Ezért gondolom úgy, hogy nem járnánk jól egy introvertált világgal, amiben az introvertáltakra jellemző készségek vannak jobban elismerve. Ez viszont nem jelenti azt, hogy őket furának tartanám. (A kérdésben ez a szó szerepelt, de ugyanígy nem tartom őket lúzernek sem. Főleg mert az az egy programozó ismerősöm többet keres mint négy ápoló, de ez már egy másik, sajnos szomorú kérdés lenne.)
Attól még simán társasági ember tud lenni valaki, hogy introvertált.
Erre találták ki az "ambivertalt" kifejezést, aki tarsasagban extrokent viselkedik,ami sztem fals. Mert nincs kicsit terhes nő sem. Valaki vagy ez, vagy az. Vagy lemerülsz tarsasag nelkul vagy nem. Vagy van szukseged heti egy delelott horgaszasra pl. vagy hasonlo vagy nem.
Szerintem allasokat ugyanugy be tudnak tolteni.csak van amelyikben jobb a masik tipus.
Minden munkaban elfarad az ember, van aki fizikailag jobban, mert nem egy svarzenegér, de elvegzi.
Van aki lelkileg mert introvertált, de elvegzi, utana hazamegy. Olvas egy novelát egy félóra alatt, és feltöltődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!