Miért kell annyira büszkének lenni arra hogy magyar az ember?
Állandóan ezt hallom hogy mennyire remek magyarnak lenni, és legyen rá büszke az ember. Ehhez képest kb. mindenben jobbak külföldön az emberek, akkor mire fel kell annyira büszkének lenni mégis arra hogy magyar vagyok? Most azt ne is vegyük figyelembe hogy amúgy az ember nem dönti el hova születik, és így nem is lehet érdem, mert attól még büszkének lehetne lenni, de kérdem én, mire legyen büszke az ember, mikor egy olyan országban él, ahol
-az emberek a világon talán a legrosszindulatúbbak, leggyűlölködőbbek, legirigyebbek, a többség mindenért is utálja a másikat és meg tudná fojtani egy kanál vízben
-a kormány ez egyik legrosszabb az egész világon (de Európában tuti)
-kb. az egyetlen ország a világon ahol esélytelen ismerkedni, tök mindegy mit csinál az ember
-Európa talán legcsóróbb országa vagyunk, bármelyik irányba kimegy az ember a határon túl többszörösét keresi mint itt
-az egész történelmünk egy katasztrófa, megkockáztatom egyik nép sem szívott ennyit, és mint a mellékelt ábra mutatja, ezer év szenvedésből se tanultunk, jelenleg is elnyomókat tartunk hatalmon
hogy csak párat említsek.
Komolyan érdekelne ezek után miért kéne büszkének lenni a magyarságra? Mert racionálisan nézve mindenben rosszabbak vagyunk mint a fejlettebb nemzetek többsége.
Ez egy 10 pontos kérdés.
Mert nincs még egy olyan nép, aki ennyire alá tudna rendelődni a vezetőjének, és azt a sok f*ágot, amit összehord (SorosmigránsGyúúúúrcsánemútnyócévharcerőszakellenségakciótervmegvédelek) mind-mind beveszi neki. Erre igazán büszkék lehetünk.
Előre megyünk, nem hátra.
Szerintem arra kell büszkének lenni, amit a saját erődből értél el, amiért te dolgoztál meg.
Mit tettél azért, hogy magyarnak szüless? Egész pontosan semmit. Ezt dobta a gép...
Ennyi erővel lehetnél büszke arra, hogy barna hajú vagy, vagy hogy kék szemű.
Nekem teljesen semleges, hogy ki milyen nemzetiségbe született. Jó ember legyen, az a lényeg. ARRA lehet büszkének lenni.
" Mert racionálisan nézve mindenben rosszabbak vagyunk mint a fejlettebb nemzetek többsége."
Van baj az biztos,de ezt így nem gondolnám.Ha egyetlen dolgot betartana ha nem is mindenki,de a többség,akkor sokkal többre vihetnénk:Összetartás
Az,hogy valakiben van egy kis alap büszkeség a magyarságával kapcsolatban,ezzel önmagában nincs semmi gond.A fanatikus emberek,értem ezalatt a politikai elfogultságot,a magyarKODÁST különféle formákban, pont azt nem értik,hogy ezzel is csak a széthúzás megy egymás között.
#4:
Nem akarnád már bejezni az angolfikázásodat, te szerencsétlen?
Arra mondjuk büszkének lehet lenni, hogy a magyar egy normálisan viselkedő nép, pl. vegyük Dél-Afrikát, ahol rengeteg a bűnöző, erőszakos bűncselekmények is vannak bőven. Na, most, egy dél-afrikai egyén mégha saját maga normálisan viselkedik, akkor sem lehet büszke rá, hogy onnan származik. Sőt, szégyen egy ilyen országból jönni, ahol a honfitársaid, a saját néped megvetendő módon viselkedik.
Ugyanez elmondható, ha valaki olyan országból jön, ahol nyomor van, mégis gyártják a gyereket nyakra-főre. Erre sem lehet büszkének lenni, akkor sem, ha az illető maga nem olyan debil, mint a nagy többség.
Arra viszont, hogy magyar vagy, lehetsz büszke, de csak amolyan átlagosan büszke, hiszen nem vagyunk annyira törekvő, dolgos nép, mint p. a japánok.
Japánban bűnözés is alig van. Ők nagyon büszkék lehetnek magukra bárhol is vannak a világban, hogy ők japánok.
A magyarok meg csak szimplán büszkék, de nem nagyon büszkék, mert az azért röhejes lenne.
"amúgy az ember nem dönti el hova születik"
Azt viszont eldöntheti, hogy hol él és hogy milyen nemzetiségűnek vallja magát. Ha rossz itt neked, menj, éljél máshol és tagadd le, hogy magyar vagy. Mire vársz?
Ha lehet nem hozom elő hogy magyar vagyok. Sokkal jobb ha nem tudják.
Szégyenné vált az hogy valaki magyar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!