Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régen jobb volt az élet,mint...

Régen jobb volt az élet,mint most?

Figyelt kérdés
A "régen" jelentse a 2000 előtti időszakot.

2022. dec. 23. 13:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Anyagilag nekem most jobb. Beérett a munkám gyümölcse.

Viszont fiatalon pénz nélkül is tudtam élvezni az életet. Ez a része most nem annyira jó nekem.

2022. dec. 23. 16:14
 12/15 anonim ***** válasza:
25%

Hát ez nagyon sok részből áll.

Emberi kapcsolatok szintjén szerintem jobb volt.

Meg belegondolva, hogy akkoriban egyszerűbb beosztottként hozzá tudtál jutni saját házhoz, ami most elég elképzelhetetlen.

Meg persze akkoriban nem mindenki Pesten meg a nyugati határnál nyomorgott. Ha csak a saját városomra gondolok vissza akár csak 10+ évet is, hát ezerszer jobb volt az élet itt, mint most teljesen elgettósodva.

Szórakozó helyekről nem is beszélve. Hiába van 2-3 szor annyi ember itt, fele annyira sem szórakoztató és szép...

2022. dec. 23. 21:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos aspektusból az akkori élet jobb, bizonyos aspektusból a mostani, legalábbis nekem.
2022. dec. 26. 12:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy jobb volt. Ahogy ma az emberek egymáshoz viszonyulnak, az elképesztően depresszív, olyan, mintha egyre több feszültség lenne a társadalomban, ma már olyan mennyiségű, amit lehetetlen levezetni. Én a közösségi média megjelenésétől és elterjedésétől számítom azt, amikor minden megváltozott.

Nehéz ezt megfogalmazni, de közelebb voltak az emberek egymáshoz és minőségibb kapcsolatok voltak általában régebben. Olyan érzés, mintha az ismerkedés leegyszerűsödésével és azzal, hogy akárki akármikor elérhető, leértékelődött volna az egész folyamat. Régen egy találkozás megszervezésébe is komoly energiákat kellett belefektetni, és ez jót tett a kapcsolatoknak. A mai virtualizálódott közegben már találkozni sem szükséges, és ez visszaköszön a kapcsolatok minőségében.

Hiányzik az az idő, amikor nagy dolog volt elmenni egy koncertre és őszintén egy örök emlék volt, nem csak egy újabb poszt a 250 másik mellé az instán. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok boomer és papíron még tartanak a "legjobb éveim", de mintha időközben eltűnt volna valami, ami ma már ekkora távolságból egyre inkább hiányzik. Hogy ennek az érzésnek mekkora része fals nosztalgia és mennyi objektivitás van benne, azt nem tudom megmondani, nekem ez a tapasztalatom.. :(

2022. dec. 27. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:
87%
Biztos, hogy jobb Volt. Régen magunkat tettük tönkre. Most meg egymást.
2022. dec. 30. 02:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!