Egyetértetek azzal, hogy a magas szintű mesterséges intelligencia világbiztonsági kockázatot jelent, ezért minden ilyen kutatást azonnal le kell állítani, a kutatókat pedig börtönbe zárni?
A magas szintű tudatlansággal, iskolázatlansággal kapcsolatban gondolom ezt, ami az ilyen kérdéseket is generálja. Általában az az ember retteg, aki tudatlan és emiatt a világot is kaotikus veszélyforrásnak tartja.
Abban a különleges helyzetben vagyok, hogy pszichológusként kezdtem és informatikusként "végeztem", mesterséges intelligenciára szakosodtam (ami érthető a korábbi érdeklődésem fényében gondolom). Semmilyen nézőpontból nem tartom jogosnak a félelmet. Csak annyira van ok félni a mesterséges intelligenciától, mint amennyire a gyógyszerészettől, az orvostudománytól vagy bármi, az individuális szintet és igényeket meghaladó iparágtól. A helyedben jobban félnék a tervezett elromlás generálta hulladéktól. Meg sem érjük, hogy eljusson a mesterséges intelligencia egy tisztességes szintre, előbb basszuk szét a bolygót.
De ezt a kérdést pont tegnap tetted fel, csak más formában. Miért gondolod, hogy ugyanarra a hülyeségre más lesz a válasz?
Szerintem nem tudod mi az a mesterséges intelligencia.
Egyértelműen nem értek egyet. Elszomorít, hogy valakiben ez felmerül.
Legfeljebb annyi, hogy mások elől veszi el a munkát, de ez a fejlődés ára. Ha egy program sokkal hatékonyabb (gyorsabb, olcsóbb, pontosabb), miért alkalmaznánk embereket?
Üdv, egy mestint fejlesztő :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!