Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek unalmasnak, "szűk...

Nem érzitek unalmasnak, "szűk körűnek" az életeteket?

Figyelt kérdés

Sokszor elgondolkodom hogy az ember éli a kis életét, dolgozza nap mint nap a munkáját, néha elmegy kirándulni, egyéb érdekes programra aztán ennyi. És így telik el az élet. Újra ugyanaz és ugyanaz és semmi különös.

Az insta nyílván tele van hazugsággal és manipulációval, de mégis ahogy az a látszat van, hogy egyes emberek milyen vagány életet élnek, mennyit utaznak, mennyi program, élmény...miközben az olyan helyek valószínüleg vagyonba érő helyek amerre kirándulnak. Az ilyen emberek vajon erre szánják minden pénzüket vagy csak jó állásuk van és jól keresnek? És most nem feltétlen külföldi emberekre gondolok akiknek nyílván nagyobb a fizetésük...

Habár sokszor az is megfordul az eszembe, hogy kimenjek, de aztán úgy vagyok vele, hogy na és mi lesz ott velem? Ismeretlen helyen, ismeretlen emberekkel...se barát, se család, semmi szociális élet. Max jobban keresnék, de azzal meg sokat érek, ha a magány ural közben.

Ti nem ézitek sokszor kiégve magatokat? Tudom, hogy keressük az apró dolgokban is a boldogságot, csak hát sokszor az sem megy mikor belegondolsz, hogy amúgy milyen nagy a világ és te csak itt vagy és elélsz valahogy benne ugyanúgy életed végéig a kis munkáddal. Aztán mondom, sajnos nem egy olyat ismerek aki kiment külföldre és ott sem találta meg a boldogságot, hiába lett jobb anyagilag, igyekezett vissza haza...

Titeket nem üldöznek ilyen nyomasztó, monoton, unalmas érzések, gondolatok az életről? Nem vágytok sokszor többre? Valami különösre? Mivel dobjátok fel az életeteket? Miben tevékenykedtek még ami életvidámságot ad nektek?

2022. dec. 21. 19:31
1 2
 11/15 Darius- ***** válasza:
73%

Hasznos a kérdésed.

Én nem érzem igy magam legtobbszor.

Mindig keresek elfoglaltsagot.

Leginkabb kinn, nyaron turazok, a sport mindennapos és ott a munka is, mint tornatanar, viszont nagyon jo a kapcsolatom a gyerekekkel, falusi kozosségrol van szo. Nem torekszem arra, hogy minél tobb pénzem legyen, ez engem nem boldogit, ugyanis az oromet ezzel nem lehet megvenni.

Télen nehezebb, de mindig lehet talalni elfoglaltsagot abbol kiindulva, ami érdekel. A munka is eluzi az unalmat nyilvan.

2022. dec. 21. 22:22
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Elfoglaltság mindig van, az más kérdés hogy mitől lennék boldog.

Sok esetben csak kompenzáció.

2022. dec. 21. 23:51
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Nem mert nagyon érdekes a munkaköröm és imádom amit csinálok (Data Science / mesterséges intelligencia fejlesztés), azt is Home Officeból napi 4-5 óra tényleges munkával, kimagasló bérért. Mellette van időm élvezni az életet, passzív jövedelmem és befektetéseim vannak, rendszeresen járok külföldre tengerpartra vagy síelni, luxuskörülményeket teremtettem magamnak a panorámás ingatlanomban. Van egy gyönyörű élettársam, sok barátom akikkel rendszeresen szervezek különböző programokat.
2022. dec. 22. 14:23
 14/15 anonim ***** válasza:
78%
és mégis itt lógsz a gyakorin, persze :D
2022. dec. 23. 10:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem több barátom él külföldön szerte a világban, mint itthon, szóval ha csak a társaság motiválna, akkor már rég nem itt élnék.

Egyébként új barátokat is lehet szerezni akár itthon, akár külföldön, vagy utazás közben is. Az utazásnak pont az az értelme, hogy új helyeket és embereket ismersz meg, új élményeket szerzel, ezáltal gazdagodik a lelked, életed és a világképed. Persze csak akkor, ha kellő nyitottsággal sikerül elindulnod, hogy ezeket be tudd fogadni. Ha szenvedsz a magánytól ahelyett, hogy változtass rajta, akkor az utazásnál is a magány lesz az első útitársad és csak szenvedni fogsz az utazás alatt is. Viszont, ha keresed a társaságot és a lehetőségeket az ismerkedésre, akkor tele a világ lehetőségekkel, hogy új embereket és élményeket gyűjts az életedbe.

Az én életem elég változatos és érdekes utazás nélkül is, de viszonylag sok felé szoktam utazni is belföldön és külföldön is. Viszont nem mutogatom a közösségi médiában és nem is nagyon követem, hogy mások mit posztolnak. A saját dolgaim jobban érdekelnek. A közösségi médiát kommunikációra és információ keresésre használom. Ha kíváncsi vagyok, hogy mi van valakivel, akkor megnézem, mit osztott meg, vagy megkérdezem, hogy van...

Az utazásnak nem kell feltétlenül drágának lennie. Főleg, ha a saját érdeklődésed miatt csinálod és nem azért, hogy másoknak megfelelj, vagy vetíteni tudj vele.

Utazni sok féle módon lehet. Olcsó megoldások is vannak. Fapados, stoppolás, couch surfing, stb.

Ismerek olyat, aki szinte minden hétvégét külföldön tölt és csak dolgozni jár haza. De olyat is ismerek, aki még az autóját és lakását is eladta, mert folyamatosan úton van és utazás közben dolgozik home office-ból, vagy inkább digitális nomádként. Arra a rövid időre, amit itthon tölt meg vendégeskedik szülőknél, vagy barátoknál - vagy ugyanúgy bérel egy szobát/lakást, mint bárhol máshol, amerre utazni szokott.

Egy csomó turista Magyarországra jön utazni, itthon is rengeteg szép hely és érdekes program van. Ha élményekre vagy szép helyekre vágyik valaki, akkor bárhol megtalálhatja, még messzire utazni sem kell hozzá. És elég valószínű, hogy a legtöbb magyar még a saját szülővárosának szépségeivel sem tölt annyi időt, mint aki turistaként látogat oda, csak a szépségeit élvezni.

2022. dec. 23. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!