Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jobb lenne, ha a 100 legvagyon...

Jobb lenne, ha a 100 legvagyonosabb ember pénzét mind elkoboznák és szétosztanák a világon? Már 3 leggazdagabb ember vagyona megszüntetné az afrikai éhezést, jobb lenne ilyen dúsgazdag emberek halálával a világ.

Figyelt kérdés
2022. dec. 19. 23:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%

Régebben sosem értettem azokat az idézeteket amik a "boldog tudatlanságról" szóltak, de mára sajnos már leesett hogy miről van szó.

Ezek az emberek akiknek még a szart is kihörpintenétek a seggéből, mind bűnözők. Csak az ismertebbek neveihez is olyasmik kapcsolódnak, mint a politikai puccsok, gyerekmunka, fejlődő országok kizsákmányolása, és az ottani munkás szakszervezetek hiányának kihasználása (veszélyes anyagokat bányásztatnak olyan emberekkel akik konkrétan belehalnak ebbe, sőt, a környék vizeit is megmérgezik ezekkel az anyagokkal). Írjam, hogy ők a legnagyobb okozói a globális felmelegedésnek, vagy ezen manapság már csak a szemüket forgatják az emberek?

A milliárdosok puszta léte tönkreteszi a gazdaságot. Közgazdászok körében (meg azok körében akiknek az IQja meghaladja a 90et) már jó ideje téma hogy bizonyos nagyságú vagyont felhalmozni önmagában is etikátlan.

Soha a történelemben nem volt még ekkora különbség az átlag ember vagyona, és a gazdagok vagyona között. Még megközelítőleg sem. De régen, amikor a nemességgel nagyon elszaladt a ló, akkor a nép hozta a nyaktilót, és segített magán, hiszen volt annyi esze, hogy tudja, hogy a gazdag csak úgy lehet gazdag, ha lop, öl és kizsákmányol (a kis önérzetes gyk-zóknak: attól még nem vagy gazdag, ha van pármilliód a számládon, és a minimálbér dupláját keresed. itt azokról van szó, akik konkrétan meg tudnák venni az országot, vagy űrállomást építtethetnek a Marson, ha kedvük szottyan hozzá)

Őszintén nem értem hogy hogy fejlődhetett annyira vissza a nép öntudata, hogy nem csak hogy nem ismeri fel, hogy mi rossz neki, hanem egyenesen fél, hogy valami rossz történik a kizsákmányolóival.

Van egy rakás podcast, és cikk arról hogy milyen lenne a gazdaság és társadalom, ha nem halmozhatná fel párszáz ember a világ összvagyonának a jelentős részét. Nem tudom, lehet érdemes lenne innen néhány embernek utánanéznie. Vagy ne. Higgyetek tovább abban, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer igazságos, racionális, tökéletes, és nem lehet rajta változtatni. Igaz hogy egy 300 éve élt írástudatlan francia parasztnak több esze volt nálatok, de hé, legalább nem kell olyan fárasztó dolgokkal terhelni az agyatokat, mint a világ működésének megértése.

2022. dec. 20. 02:09
 12/23 anonim ***** válasza:
16%

#11 Az van kizsákmányolva aki annak érzi magát. Egyébként meg ez Gyurcsányék szokása volt. Az Orbán kormány tisztességes.

Én egész jól élek, mert tettem érte. Te is tehetsz azért, hogy jól élj, de akár kizsákmányoló politikus is lehetsz, a DK-ban várnak szeretettel. Sorosék örülni fognak minden kiskatonának.

2022. dec. 20. 02:14
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

10# épp hogy 1-10%-ot max.

És mellette nem fizetnek meg rendesen a dolgozóknak :)

ennyit az adományozásról

2022. dec. 20. 02:17
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

Az afrikai éhezésről az afrikai állatemberek tehetnek. Minél jobban eteted őket, annál jobban szaporodnak és ugyanolyan állatok maradnak. Mint nálunk a cigányok. Hiába nyomják tele őket segélyekkel, akkor se fejlődnek semerre. Tisztelet a kevés kivételnek.

Mennyire butának kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki nem látja át.

2022. dec. 20. 05:14
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de akiktől elkoboznák a lóvéjukat, azok meg perlekednének a jogaikra hivatkozva...
2022. dec. 20. 05:32
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
Ha elkoboznának ilyen nagy vagyonokat és "szétosztanák", azt valaki ellopná, tehát csak áthelyeződne. Ha valahogy mégis tényleg szétosztanák, rövid időn belül felélnék ezek a primitív népek, nem oldódna meg semmi.
2022. dec. 20. 06:28
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapám legény korában akkora vagyont örökölt egy amerikai nagybácsitól, hogy házat lehetett belőle venni. Hónapokig dorbézolt a haverokkal, elitták a teljes összeget. Csak ennyit akartam mondani.
2022. dec. 20. 08:04
 18/23 anonim ***** válasza:
24%

El lehetne venni a pénzüket, de nem szétosztani kéne, mert az szépen visszacsorogna hozzájuk. A világ szinte összes márkája, brandje mindössze 2 befektetői csoport kezében van, ezek a Blackrock és a Vanguard. Mivel az emberek eljezdenék a manit költeni, rövid időn belül újra ezeknek a számláján kötne ki a pénz. Ezért a szétosztás nem jó ötlet.

Az infrastruktúrát, az oktatást, az egészségügyet kellene fejleszteni és ingyenessé tenni, mindenhol a legmodernebb legyen minden. Bár a pénz nagyrésze így is oda folyna vissza. Bonyolult kérdés ez.

2022. dec. 20. 09:42
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Akár tetszik, akár nem, az a vagyon az övék. Lehet etikátlan ahogy szerezték vagy amit tesznek vele, de a jelenlegi gazdasági rendszer a vagyonszerzésre épül. Ha majd újra szocializmus lesz, akkor örülhetünk, mert nem lesnzek ilyenek, jhú:D

2. Az nem megoldás, ha halat adsz a népnek. Megeszi aztán másnap újra éhes lesz és annyi. Tanítsd meg inkább halászni, hogy eltarthassa magát.

Ha a nagyvagyonosok úgy teremtenének munkahelyeket a leszakadt régiókban, hogy tisztességesen meg is fizeti a dolgozóit, akkor az pl sokat tenne az ottélők életminőségéért.

2022. dec. 20. 09:45
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

11-es, de jót írtál, azt hogy lepontozták!

Ezer dolgot belinkeltem már ide, teljesen felesleges. Kontejó, alusapka, gyíkember, laposföld. Kihagytam valamit?

Annyi fogalmatlan ember van, hogy az már rémisztő, bár azt senki sem szereti, ha a lejjeb lévő, a beosztott okosabb mint ő! Nem véletlen züllesztik a közoktatást, szivatják a tanárokat. Szerintem itt nálunk, most az az átalakítási kisérlet zajlik éppen, ami nyugaton, az usában már lezajlott az oktatásban.

Minél hülyébbek az emberek, annál könyebb irányítani őket, elég, ha tudja a szakmáját, azt végezze jól és kész, többre nincs szükség.

2022. dec. 20. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!