A világ leggazdagabb emberei miért nem segítik az elesetteket?
Hozzá segíteni a pénzel a normális életkörülményekhez az embereket.
Ha nekem lenne többszázmilliárd dollárom, biztos hogy azt tenném.
Hát ez egy összetett dolog.
A gazdagok is különböző emberek.
- Azért vannak, akik jótékonykodnak, de nyílván minden szegény emberek nem tudnak segíteni.
- Vannak olyan gazdag emberek, akik azt gondoljàk, hogy csak nekik jár a luxus. Már nem tudják hová tegyék a pénzüket, de akkor sem adnának egy fillért sem a szegény embereknek.
- És vannak olyan gazdagok is, akik ugyan adogatnak pénzt a rászoruló embereknek, de azt csak kétszínűségből teszik, hogy kérkedjenek vele, illetve akkora szintű luxusban élnek, hogy pl egy luxusház fenttartásához, szükségük van a vagyonukra.
3. Vagy nem tennéd. Az az ő pénze. Értem a logikád, de látod, kutatásra, segíteni stb. hallod, hogy adományoznak, adományoznak, de nagy fellendülés nincs.
Ha random osztogatni kezdenék a pénzüket, akkor meg az lenne, hogy a másik miért nem kap, és így tovább.
Pont mikor bejött a korona több influencer küldött szét pénzt, aztán már másból se állt nekik az oldaluk, mint könyörgésből.
Mert nem áll érdekükben.
Mit gondolsz, félretéve egyéb körülményeket, a szegény ember miért szegény? Mert odaadná akár az utolsó fillérjét is, vagy legalábbis nem akarja a másikat kifosztani.
És a gazdag miért gazdag? Hát, nem túlórázással lett gazdag, azt elhiheted. Adócsalás, rabszolgamunka, politikusokkal "baráti" viszony, vállalkozók esetében spórolás az anyaggal, bűnözőkkel való szervezkedés és a többi. Rengeteg ötletem van, hogy egy megfelelő kapcsolati tőkével rendelkező ember hogyan lehetne gazdag, de a tisztességes munka nem szerepel köztük.
Mert az se a vállalkozónak, se a politikusnak, se a parasztnak nem éri meg.
Te sem vagy az, gondolom. Ezzel a gondolkodással nem is meglepő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!