Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan került Mo.-ra ennyi...

Hogyan került Mo.-ra ennyi kínai kiskereskedő?

Figyelt kérdés
Azon tűnődtem, hogy szinte mindegyik kisebb városban van 1-2 kínai ruhabolt, de hogyan "találnak ide" a világ másik végéről? (Tudom van repülő, hajó, de mégsem lehet olyan egyszerű belevágni nekik, illetve megéri-e, nincs túl vonzó gazdasági helyzetünk)
2022. dec. 13. 01:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fura miért maradnak itt. Nem mindegyik gazdag. Piacon árulják az olcsó sz4rokat, a kínai boltokba alig járnak vásárolni. Ugyanolyan áron vannak már a cuccok, mint egy normális boltban. A kínai kajáldák csak nagyobb városokban mennek. Nálunk pl minden ilyen próbálkozásuk becsődölt. Miértnem mennek gazdagabb országba, vagy haza. Miért maradnak itt csóró országban?

Az oktatás tuti olcsóbb, de a legtöbb nem beszél magyarul. Angolul se hallottam még megszólalni őket. Hogyan tudnak kínaiul itt egyetemen tanulni, ha magyarul/angolul megy az oktatás?

Vegyülni tényleg nem vegyülnek. Egyetemen próbáltam hozzászólni egy kínaihoz, de levegőnek nézett. Csak más kínai emberekkel beszélnek.

A többi külföldi sokkal normálisabb, nyitottabb. Pl spanyolok, feketék, arabok. Ők ismerkednek velünk.

2022. dec. 13. 07:01
 12/13 anonim ***** válasza:
73%
Kemény hogy a tényeket is lepontozzák a prolik.
2022. dec. 13. 11:15
 13/13 anonim ***** válasza:
52%

Kínának Kb. annyira pici területéről jöttek ide a kínaiak, mintha Mo-on belül azt mondanám, hogy a selyei kistérség.

Igen, egymásnak adták a tippet valószínűleg. Az etnikai jellegzetességeiken is láthatod, hogy nagyon egyformák.

Pedig kínában vannak kétméteres emberek is...

2022. dec. 13. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!