Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehet, hogy egyik vizsgatárgya...

Lehet, hogy egyik vizsgatárgyam se lesz meg. Ássam el magam?

Figyelt kérdés
3 évvel az érettségi után jelentkeztem egy szakra, amire felvettek. Nagyon kiestem a rutinból, s bár a gyakorlati tárgyak meglettek, némelyik jól is sikerült, a vizsgatárgyakból örülök, ha egy meglesz az 5-ből. Most vettem fel a rutint nagyjából, de már elég késő. Nagyon gáznak érzem magam emiatt, a legkönnyebbnek mondott tárgyból is buktam már 1x. Persze, legrosszabb esetben felveszem jövőre őket, de nagyon letargikus a hangulatom, hogy a 18-19 éveseknek sikerül minden elsőre, nekem meg nem...
2022. dec. 12. 21:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Oh hidd el visszakell rázódni, annó a mesterszakon az első 4 vizsgámon megbuktam, olyanon is amin kb senki, aztán ahogyan visszarázódtam végülis mindent megcsináltam abban a félévben.

Meg amúgy se ásd el vagy érezd magad soha szarul a tanulmányaid miatt, nem ér annyit hidd el, ha ez nem jön össze, van még 1000 másik lehetőség akár másik szak is, ahol tudsz boldogulni, szóval no para 🤝

2022. dec. 12. 22:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj már :) Még csak most kezdted. Majd belerázódsz. Tanulj ebből, szedd össze magad, és a tavaszi vizsgaidőszakban hasznosítsd ezeket a tapasztalatokat.

Hajrá!

2022. dec. 12. 22:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Minden is összejött amúgy. Leválás a szülőktől, stb. Kemény egy 3 hónap volt, az biztos. De nyilván én akartam az egyetemet, nem erőltette senki, s el is akarom végezni, csak na. Értitek?
2022. dec. 12. 22:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, értjük. Ezért mondta az első azt,hogy no para, én meg (2.) egyetértek vele. :)
2022. dec. 12. 22:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nyugi!

A 18-19 éveseknek sem megy egyből minden. Itt is írnak ki kérdést olyanok, akik érettségi után közvetlenül nem boldogultak a vizsgáikkal.

A gyerekemnek sem sikerült minden vizsgája sem az első, sem az azt követő féléveiben.

Kredit rendszer van, tehát nem gond ha most nem sikerül, csak tolódik. Most is van még több alkalmad megismételni a vizsgákat - legalább 1-2-t még azért próbálj megcsinálni! Januárban is lesz még időd vizsgázni.

Azt már tudod hogy boldogulj a gyakorlati elvárásokkal, most majd belejössz az elméleti vizsgákra való készülésbe is.

2022. dec. 13. 01:59
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Inkább gondolkodj el, hogy mi az oka és annak megfelelően reagálj a helyzetre. A képességeid kevesek? Lehet rajtuk fejleszteni, mert például az időmenedzsmented rossz vagy mindig is gyengébb tanuló voltál? Valami más viszi el az időt esetleg a tanulástól? Ki tudod iktatni egy részét vagy egészét? Vagy lelki problémák miatt teljesítesz gyengén? Esetleg csak szimplán kezdeti nehézségekről beszélünk és elbénáztad, de jövőre tudnád szépen folytatni?

Nem sopánkodni kell, hanem két lépést hátrébb lépni és gondolkodni, hogy mi a baj és ebből adódóan hogyan tovább.

2022. dec. 13. 07:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy már meglett. Hármas a bukóból. :D
2022. dec. 14. 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Látod, hogy nem kell kétségbe esni? :) Gratulálunk!
2022. dec. 14. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Önelásás helyett inkább igyekezz, hogy a többi is meglegyen! Ha nem elsőre, akkor majd másodjára. Vizsgáld meg, hogy miért teljesítettél a vártnál gyengébben, és az alapján próbálj korrigálni!
2022. dec. 15. 14:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Valószínűleg az időbeosztás volt a gond. Kövi félévben próbálok rajta változtatni. Meg úgy felvenni a gyakorlati tárgyakat, hogy ne ütközzenek a vizsgatárgyakkal. :/
2022. dec. 15. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!