Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretitek a petárdát?

Szeretitek a petárdát?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 17:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
73%
Én tavaly először raktam össze házi készítésű petárdákat kálium klorátból és olyanok lettek mint egy bomba a gyári petárdához képest még a legkisebb is. Halottam hogy állítólag hogy lehet pár ezer forintért mindent megkaptam ki próbálni hogy valóban úgy van e. Minden együtt 15 Ezer Ft ból kijött. Pár száz és pár ezer forintos dolgok kellettek hozzá. Este 5-től éjfélig tisztán házi készítésű petárdákat robbangattam. 5db 50 grammost raktam össze, 1 db 150 grammost, 15 db 10 grammost és kisebbekből volt legalább 50 db. Szilveszterkor lehetett hallani és én is láttam nem is egyszer hogy azért volt aki házilag összerakott elég nagy méretű petárdát nyomott el. Ha körbe néztek csak itt lehet hallani érdekes sztorikat hogy azért ez érdekli az embereket. Volt aki mesélte hogy a környékén a szántóföldön voltak kint tűzszerészek és ilyen házi eszközöket kerestek. És hallotta hogy beszélgettek hogy a főnökük már másodszorra küldi őket hogy még egyszer nézzenek körbe. Volt ahol civil ruhás nyomozók mentek Budapestről valahova vidékre egymás után házakhoz hogy ismernek e olyan embert aki foglalkozik a környéken petárdázással. Halottam olyat valaki aki ilyennel foglalkozott és mesélte behívták a rendőrségre és niknevekek alapján paksaméták kerültek elő fényképekkel olyanokról akik evvel a témával foglalkozó Magyar oldalakon erről a témáról írkáltak. Meg hogy nyomozók irkálnak embereknek magukat a témában érdeklődőnek kiadva azoknak akiket érdekel a téma, meg ilyen közösségekbe aktívan be vannak szivárogva és hogy figyelik hogy kik értenek hozzá. Azért vannak akik tényleg szeretik már komolyabb szinten is ezeket a dolgokat. Ezeket a dolgokat éveken át csinálják az emberek. Egy 100 vagy 250g os vagy akár 1kg os petárda is simán megvalósítható.
2022. dec. 13. 13:50
 12/35 A kérdező kommentje:
10 es:honnan tudod, hogy honnan és mit rendelek.jaa, hogy az írásomból.Rájöttem, hogy ki vagy.pontosan az akit leírtál:egy töketlen hülyegyerek aki mindig is csak álmodozott a nagyobb tűzijátékról, petárdáról.De a megvalósítás, lássuk be meg se próbáltad.
2022. dec. 13. 16:12
 13/35 A kérdező kommentje:
itt gykn nincs dolgom csak annyi, hogy a közvéleményt meghallgassam.hát meg kell mondjam csalódtam
2022. dec. 13. 16:15
 14/35 A kérdező kommentje:
ja 11es egy 50 grammos házi petárda kálium perklorátból hangosabbat szól mint a cobra 8 ami 100 gs mert annak tompítottabb a hangja, hogy ne süketülj meg tőle
2022. dec. 13. 16:20
 15/35 A kérdező kommentje:
de azért le se kell pontozni a 10 est mert azért nagyrészt igaza van abban, hogy régen azért más volt a helyzet.
2022. dec. 13. 17:36
 16/35 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen mára már a komolyabbak egyedül nyomják.Én csapatban.Én a telepeket veszem.Láttam jó pyromax os no limits 50mm es telepet megtetszett megvettem.40000 ft volt.most elszálltak az árak azért nem is vettem semmi komolyabbat csak pár petárdát és telepet.A többiek hoznak még rakétát(75mm max mert most afölött nem találtunk 70000 ft alatt)házi petárda nincs most mert az alapanyag krva drága és már most megérné rendelni inkább a pyrofire ról
2022. dec. 13. 18:27
 17/35 anonim ***** válasza:
44%
Pár hónapja vettem vegyszereket Pyrogarage és PG Chem minden féle effekthez. A tűzijátékhoz képest nagyon olcsó, kicsi egyszerűen elkészíthető termékekből nagyon ütős dolgokat lehet. 1 Kg alupor 10 ezer körül jött ki és az alapanyagok évekig elegek. Ebből több mint 2 Kg alapanyag kijön. Számold ki mennyi petárdát csinálhatsz belőle. Ha 6 db 150 grammos petárdát összeraknál még mindig marad több mint 1 Kg alapanyagod minden másra. 80m gyújtózsinórt 2mm vastag szintén egy 10 esért megkaptam. 140 ezerből pirotechnikai profi kisüzemet összelehet rakni. Évekig el szórakozhatsz vele. Malomtól kezdve, perklorát gyártáshoz való eszközökön át minden benne van ebben az árban. Két hete lett kész életem első sikeres kálium perklorátja és nagyon elégedett vagyok! 100 milis rakétához az eszközök a gyári rakétához képest olcsók. Már a kis effektekért is megéri annyira durvák. Rakétákat én nem is fogok belőle mostanában mert ahhoz lusta vagyok és az bonyolult. A Pyrofiren az Inmartón régen a Bombashopnál sem voltak olyanok mint amit házilag lehet. Pont olyan mint ha az itthoni minőségről áttérnél a Bombashoppos ma már sajnos bezárt kemény cuccokra. Rendelésnél sincs úgy rizikó mintha pirotechnikai eszközt hozatnál. Mióta én ezt kipróbáltam a gyári tűzijátékok már nem érdekelnek. Venni sem tudtok olyanokat amiket ezekből összelehet rakni. Tavaly aktív anóddal meg alufóliával dolgozam. Egy 2000 Ft os nagyobb rúdból majdnem 0,5 Kg fémpor kijött. 15 ezer forintba került minden és egész este durrogtattam vele úgy hogy előtte már jócskán használtam belőle. A malom minden féle port elkészít csak keverni meg a termékbe rakni kell. Profi eszközökkel és alapanyagokkal nincs olyan gond sem hogy ott bármi labilis lenne. A legtöbb ilyen eszköz olyan hogy bárki elsőre összerakja. Persze felnőtt embereknek huszonéves kor felett akik nem technokollal akarnak gurigát készíteni zsepi tömítéssel. Egy felnőtt férfi nem Pirat petárdával dobálózik, meg ratyi 40 milis rakétákkal és 30 milis gyerekjáték telepekkel lövöldözik. Ott a petárdának és tűzijátéknak keményen oda kell basznia. És nem olyan horoor összeg egy havi fizetésembe sem került az egész.
2022. dec. 13. 21:59
 18/35 anonim ***** válasza:

Kérdező ezeket a videókat nézd meg, egy igazi felnőtt piromániásnak ilyen tűzijátékok kellenek. Persze ők sajnos már nem léteznek.

https://www.youtube.com/@user-jn1fj7mu3u/videos

Házi készítésű tűzijátékok terén meg kukkancs ide hogy miket lehet.

https://www.youtube.com/@nedgorski/videos

https://www.youtube.com/@skylighterVideos/videos

2022. dec. 13. 22:25
 19/35 Lazy Lover ***** válasza:
100%
Igen de sajnos ide haza talán rakéta petárda füstbomba aki komolyabban foglalkozik pyroval
2022. dec. 16. 22:42
 20/35 A kérdező kommentje:
Ja már egy ideje nem rakott ki videót.Most lesz szezon majd most fog szerintem
2022. dec. 17. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!