Fizetnél a Facebbokért/Instáért/Messengerért havidíjat, ha cserébe megtarthatnád z adataidat?
Mondjuk 1500-3000 körüli havidíjról lenne szó.
Tény, hogy amit felraksz Zuckerberg platfromjaira, az onnantól kezdve nem a te tulajdonod, hanem a cégé. Ha valaki lemásolja a profilképedet, akkor nem a te képedet használja, hanem a Facebook tulajdonát.
Az üzeneteid szintén az övék, monitorozzák is folyamatosan, ezáltal profiloznak, és ez alapján ajánlgatnak mindenfélét, "terelgetnek" irányokba.
Szóval tegyük fel, hogy lenne egy ilyen lehetőség, hogy vagy fizetsz és akkor nem használhatják az adataidat.. vag az adataiddal fizetsz. Melyiket választanád?
Biztos, hogy nem lennék hajlandó a közösségi oldalak használatáért pénzt fizetni.
Ritkán használom a Facebookot meg az Instagramot és szinte semmit nem is szoktam feltenni magamról. Kép nincs rólam, legfeljebb csak a telefonszámomat és az e-mail címemet tudhatják meg.
Nem hinném, hogy tudnának ezekkel az adatokkal bármit is kezdeni. Egyébként meg rajtam nincs is mit figyelgetni, nem vagyok sem bűnöző, sem befolyásos ember. A reklámokkal meg nem foglalkoztam soha.
Olyanokra is kell gondolni egyébként, hogy ha pl leírsz egy mailcímet vagy telefonszámot Messengeren, akkor onnantól a rendszer tudja, hogy az a szám vagy a tiéd, vagy ismerősödé.
Nem véletlen, hogy a "kit ismerhetek" funkció ennyire pontosan meg tudja mondani kiket ismersz valójában.
Most a Google-t meg be se hoztam a képbe ami ugye nonstop lehallgat, a lezárt telefonod is figyel a mikorfonnal, tudják mikor alszol, eszel, szexelsz, milyen témák foglalkoztatnak szóban... De ez nem szociális média, szóval ez kicsit offtopic. Bár szerintem ha egyszer engedélyezted a mikroofonhoz való hozzáférést a Messengernek, akkor ő is ugyanúgy figyel, mint a Google.
Ha rajtam múlna, az összes péniszkönyvhöz hasonló platform fizetne azért, hogy egyáltalán megjelenhet azzal szemétáradattal a neten, amit terjeszt, - nemhogy én fizessek neki csak egy buznyákot is azért, hogy minden tulajdonomban álló digitális eszközt telefosnak a "tartalmaikkal"!
Tökéletesen el vagyok nélkülük!
17, "azzal a szemétáradattal amit terjeszt"
Éppenséggel csak azt terjeszti amit az emberek felraknak rá. Ha az ember minőségi contentet oszt meg rajta, akkor azt fogja terjeszteni, ha meg nem, hát akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!