Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális, hogy jobban tisztele...

Normális, hogy jobban tisztelem a lusta embereket, mint a szorgalmasokat?

Figyelt kérdés

Van munkám, dolgozom, de nem veszem magam komolyan, elvégzem azt ami kell és ennyi, nem hajtom magam nyugodt munkám van. Aki szorgalmasnak vallja magát az sokszor beképzelt, túl sokat hisz magáról, túl komolyan veszi magát, egekbe vannak az elvárásai és sokkal többet ártanak a környezetnek, mert egy full szorgalmas ember a természetre is árucikként tekinthet. Egy lusta ember legalább nem hisz magáról sokat, nem veszi magát túl komolyan és a tevékenysége kevésbé árt a természetnek.

Annyiszor látom, hogy folyton démonizálják a lustaságot, de a szorgalmat istenien nagy erénynek állítják be, ezért azt érték el nálam, hogy a lustább embereket jobban megkedveltem. A gyerekkoromat is szétverték ezzel a szorgalom mániával, és mai napig csomó gyereket túlterheltek. Ezek miatt támogatnám a minél magasabb szociális juttatásokat, többkulcsos adót és, hogy vagy változtasson a kormány a politikáján vagy takarodjanak. Attól, hogy dolgozom nem verem a mellemet és nem nézem le azokat akik nem.

2022. dec. 8. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a kedvencem, amikor a tv-ben nyilatkoznak lakatos márióról, aki péppé verte a nejét, meg a fél pereputtyát, hogy pedig rendesen dolgozott.....

Tahókián valamiért külön erény, aki egy pl Putyilov-gyárban gürizik 3 műszakban.

Egy home-office-os tőzsdéző, mysql programozó egy lusta munkakerülő náluk.

2022. dec. 8. 16:26
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen egyetértek.

Sokszor mártírkodnak,mindenkitől elismerést,figyelmet várnak.

Megfelelési kényszerük van,szeretnek másokat lenézni.

Én pont azért voltam kitűnő tanuló,mert elvárták,ráadásul nem szeretem a rohanást,introvertált vagyok,kell az énidő.

És már k-rvára nem akarom másokhoz mérni magam,másokkal versenyezni meg sosem szerettem,a nyugalom fontosabb.

2022. dec. 8. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a saját motiválatlanságodat igazolod ezzel.

Amiket leírtál a szorgalmas és lusta emberekről egy nagyon egyoldalú általánosítás: én pl. pont a lusta embereken látom, hogy tudják mindig a frankót, nem teszik oda magukat, mert szerintük őket csúnyán kihasználják, és szinte már csak sajnálatból léptetik őket elő, hogy befelyezzék a p*csogást. De mondom, ez csak egy példa. Szorgalmas emberek meg egyáltalán nem biztos, hogy beképzeltek, sőt, az, hogy "egekbe vannak az elvárásai" éppen ellentétben van azzal, hogy túl sokat hisz magáról, hiszen az ilyenemberek magukkal szemben nagyon kritikusak.

Az meg a csúcs, hogy Te az iskolai teljesítményt állítod párhuzamba a munkával: nem, a kettő nagyo nem ugyanaz. A munkát saját maga választja az ember, amikor aláírja a munkaszerződést, ígéretet tesz, hogy a legtöbbet kihozza magából, másrészt az értelmes ember olyan munkát talál, amit szeret, és amiben szívesen feszegeti a határait. Így evidens, hogy jól teljesít.

2022. dec. 8. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy a szorgalmasak ártanak a környezetnek?
2022. dec. 8. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!