Melyik a jobb szerinted: a felnőttkor vagy a gyerekkor?
Nekem a gyerekkorom egy pokol volt.
Emiatt kb az egész felnőttkorom a nyugalomról, békéről, biztonságról szól.
És ami egy kicsit is emlékeztet a gyerekkorra, attól menekülök.
Elcseszett élet receptje...
Felnőttkor.
Pont gyerekként ne lennénk benne a mókuskerékben? Kezdve az első védőnői felméréstől az érettségiig állandóan csak méregetik a gyerekeket. Minimális az önálló döntés, a szülőkre kell hagyatkozni. Erre rátesz egy lapáttal a kifejletlen személyiség és a kortársak által támasztott folyamatos megfelelési kényszer.
Egy felnőtt dönthet, kőveti-e a konvenciókat.
Nekem elég sz@r gyerekkorom volt. Fizikai, lelki és szexális bántalmazást is elszenvedtem, gyermekkori depresszióm volt, amivel a szüleim évekig nem foglalkoztak. Én így azt mondom, hogy hiába a felnőtt élettel járó sok felelősség, én ezerszer inkábbb választanám ezt, mint azt a tehetetlenséget, és kiszolgáltatottságot, amit gyerekkoromban éreztem. Gyerekként olyan felnőtteknek voltam kiszolgáltatva, akik vagy maguk is mentális betegségekkel küzdöttek, vagy érzelmileg éretlenek voltak, nem tudtak nekem biztonságos közeget nyújtani. Az egész gyerekkoromat belengte a bizonytalanság, a bizalmatlanság, a szégyen és a félelem, és nem tehettem ellene semmit. Felnőttként viszont tehetek azért, hogy megteremtsem magamnak a biztonságot, és választhatok magam mellé olyan embereket, akik segítenek a fejlődésben és a gyógyulásban. És az is fontos, hogy felnőttként vagyok elég érett ahhoz, hogy meg akarjam és meg tudjam ismerni magam, tudok reflektálni magamra, meg tudom fogalmazni a problémáimat és tudok segítséget kérni. Gyerekként szavaim sem voltak arra, hogy mennyire rosszul érzem magam, és segítséget sem tudtam/mertem kérni, hiszen a szüleimre nem számíthattam ebben a kérdésben.
Szóval az én életemre levetítve jobb a felnőtt kor.
24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!