A szociológia szaknál mit jelent az, hogy kritérium angol nyelv és informatika? És ezen a szakon mennyire erős az angol? Igazából nem nagyon tudok angolul de viszont a szak érdekelne
Attól még nem megy a tárgy angol nyelven. Én nem szociológia szakra jártam, hanem pszichológiára, de nálunk is angolul volt a szakirodalmak 90%-a. A "klasszikusok" megvoltak magyarul, de az újabb, relevánsabb kutatások szinte kivétel nélkül angolul voltak. A szakdolgozatomban 2-3 magyar nyelvű hivatkozás volt több tucat (vagy inkább közel 100) angol nyelvű mellett, mert a választott témában egyszerűen nem volt magyar nyelvű szakirodalom. És közel sem voltam ezzel egyedül. Még az egyetemi kutatócsoportok is többnyire angolul publikáltak, úgyhogy tényleg kikerülhetetlen volt a nyelv ismerete.
A szociológia szakot nem igazán ismerem, de úgy tudom, ilyen téren hasonló a pszichóhoz (meg minden más szakhoz, ahol fontos friss szakirodalmat olvasni). Én mindig elképesztően örültem, hogy felsőfokú angol nyelvvizsgával mentem egyetemre, mert voltak csoporttársaim, akiknek bizony fordítóprogram kellett minden cikk elolvasásához. Úgy meg nem az igazi, ráadásul még macerás is.
Mindenesetre szerintem célszerű lenne elérned egy B2-es szintű tudást, mielőtt belevágsz egy ilyen szakba, mert amikor egy-egy nap alatt át kell futnod 20-30 cikket valami beadandóhoz, akkor az utolsó dolog, ami hiányozni fog, az a Google Fordító.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!