Valóban csak az egyetemmel lehet sikeres, boldog az ember?
Figyelt kérdés
A saját esetem. Elkezdtem egyetemen tanulni, alapvetően motivált voltam kezdetben, de egyre inkább volt egyfajta nyomás, hogy biztos ezt akarom. Rengeteg lemondással járt, úgy éreztem, nincs életem mellette. Folyamatos pánikrohamok, depresszió lett rajtam úrrá, a folyamatos fáradtságról, kialvatlanságról nem beszélve. Ami az i-re viszont feltette a pontot, az az egyetemi oktatók hozzáállása, viselkedése. 1 évet bírtam, aztán úgy voltam vele, hogy jó, ebből én nem kérek, nem szeretnék a pszichiátriára bekerülni, így kiiratkoztam, s elvégeztem utána egy eladói tanfolyamot. Most egy épületgépész boltban dolgozom eladóként, nagyon jó a munkakörnyezet, előre lépési lehetőség is van, úgy érzem most, hogy egyenesben vagyok, munka után el tudok menni bringázni, beszélgetek a családtagjaimmal, a munkatársakkal is elmegyünk gyakran ide-oda, nincsenek alvászavarok. De sokaktól megkapom, hogy egy diplomával többet keresnék, intellektuálisabb lennék tőle, stb. Nem mondom, lehet vannak olyan egyetemi szakok, amik hozzám közel állnának, de én nagyot csalódtam abban, amit az egyetemen tapasztaltam, s abból valahogy nem kérek. De csak én vagyok puhány, férfi létemre? 26/F2022. dec. 1. 00:00
11/13 anonim válasza:
Nincs diplomám, itthon gazdálkodok. Sikeresnek nem mondanám magam, mert nem vagyok milliomos, viszont elég kényelmesen élek. Bőven van szabadidőm, nincs főnököm és így teljesen elégedett vagyok. Ja, és soha de soha nem érdekelt mások véleménye.
12/13 anonim válasza:
Nem, de az biztos, hogy a beletett munkát és erőfeszítést nagyon-nagyon kevés embernek sikerül megspórolnia. Mindennek ára van. A sikernek is.
13/13 anonim válasza:
És tapasztalataim alapján sokkal kisebb az az erőfeszítés, amit azért kell tenni, hogy az ember diplomát szerezzen, mint amit ahhoz kell tenni, hogy sikeres legyen.
Ha valaki azért nem szerez diplomát, mert nem tud, akkor nem valószínű, hogy sikeres lesz valaha, mert másba is csak ennyit tesz, ami harmatgyenge. Ha úgy dönt, hogy ezt nem akarja, az más, attól még lehet képes nagy dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!