Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha a lehetőségei adottak egy...

Ha a lehetőségei adottak egy embernek, akkor gyakorlatilag akármit meg tudna tanulni?

Figyelt kérdés
Konkrétan itt arra gondolok, hogy ha megfelelő megélhetési lehetősége van és az egyetlen dolog, ami akadályozza az illetőt, az a saját lustasága, akkor szó szerint akármit meg tud tanulni?
2022. nov. 26. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Erősen kételkedem benne.

Nézd már meg a társadalom legalacsonyabban iskolázott rétegeit.

Vagy pl. ismerek olyan embert akinek van diplomája, de körülbelül a leghétköznapibb egyszerű dolgokhoz is olyan hülyének tűnik mint a segg. Szóval lehet hogy ő képes volt arra, hogy magol mint a hülye és megjegyzi az infókat. De olyan területen ahol már tényleg érteni, és megérteni kéne dolgokat, ott már ő is nagy valószínűséggel elhasalna.

Ebben a ma divatos hustle culture-nak a nagy mantrája, hogy bármit elérhetsz, számodra is bármi sikerülhet, miközben semmibe veszik azt a tényt, hogy a kölönböző embereknek márpedig vannak különböző szellemi határvonalaik.

Találkoztam olyan emberrel aki bár mennyire agyalt, egyszerűen nem tudta kiszámolni mennyi 9x24. Vagy olyanokat is láttam akik nem tudták megkülönböztetni egy bolt polcán hogy az ár most 3500 vagy 35.000.

Szerinted ők képesek lennének bármit megtanulni? Ugyan már.

2022. nov. 26. 14:41
 2/4 anonim ***** válasza:
elméletileg igen, gyakorlatilag meg ami nem érdekli annyira, hogy minden percét arra fordítsa, azt nem fogja tudni megtanulni.. hisz nem fog vele.
2022. nov. 26. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem igazán. De a képzések többsége átlagos embereknek lett felépítve, akik átlagos képességekkel rendelkeznek... Lehet, hogy hosszabb idő alatt, mint a tervezett, de azért egy okj/alapszak/mesterszak elvégzése nem nagy dolog annak, aki rászánja az időt és kellően áldozatkész. A doktorival és társaival már más a helyzet. Újat alkotni már több is kell a szorgalomnál.
2022. nov. 26. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem nem igaz. a szakmámat értem, tudom, de a hétköznapi élethez birka vagyok. évek óta, legalább 10 éve tanulok, hullámokban, angolul, ha kimarad 2-3 hét elfelejtem amit addig tanultam, egyszerűen nem marad meg a fejemben. vannak dolgok, amiket képtelen vagyok megjegyezni, megtanulni.
2022. nov. 26. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!