Hol érdemes (közgazdász) szakmai gyakorlati lehetőségek után kutatni?
Februártól kezdem a második félévemet nemzetközi gazdálkodás alapszakon.
Elhatároztam, hogy szeretném elkezdeni gyűjteni a szakmai gyakorlatot a következő félévtől, és nem mellesleg ez pénzkeresési lehetőséget is biztosítana.
A kérdésem a következő (főleg olyanokhoz, akik tapasztalat alapján tudnak válaszolni): hol érdemes keresgélni? Interneten, vagy netalán vannak szervezetek, akik ilyenben tudnak segíteni? Esetleg az egyetemeken van olyan részleg, ahol elmondják, milyen cégek keresnek éppen hallgatókat szakmai gyakorlatra?
Köszönöm a válaszokat.

Nem szakmai gyakorlatozhatsz, csak utolso felevben, miutan teljesitetted az elokovetelmenyeket.
Viszont gyakornoknak elmehetsz valahova, altalaban iskolaszovetkezetek mint pl. Schonherz, Mads, Muisz, stb. hirdet gazdasagi gyakornok/diakmunka allasokat.
Bocsánat akkor kevertem, én a gyakornok pozícióra gondoltam. De gondolom azt is jó szemmel nézik az önéletrajzban később elhelyezkedésnél, ha x félév gyakornoki munkát végeztél.
Köszönöm, megnézem ezeket a szövetkezeteket. Esetleg máshol érdemes még nézelődni?

Köszi a válaszokat.
3#: Angolból már középiskola 11.-ben megvolt a felsőfokú nyelvvizsgám, bár más nyelvekből nem igazán tudok sajnos még mit felmutatni.
Erről az EU-s internshipről tudsz mondani bővebb infót? Budapest a munkavégzés helye? Illetve milyen pozíciók vannak? Vagy ez nem így működik?
Illetve ezt olvasom a weboldalukon:"Mivel gyakornoki állásra csak a felsőfokú alapképzés befejezése után lehet jelentkezni, a gyakornokok a legalacsonyabb fokozatú AD-besorolású tisztviselők által ellátott feladatokhoz hasonló feladatokat kapnak."
Az elején írja, hogy be kell fejeznem az alapképzést. Az ismerősöd folyamatban levő alapképzés mellett jelentkezett?

Tehát akkor megpróbálkozhatok aktív jogviszonnyal?
Hol tudok ezek iránt érdeklődni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!